Previziuni îngrijorătoare - 15.000 de cazuri de coronavirus pe zi, luna viitoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Previziuni îngrijorătoare - 15.000 de cazuri de coronavirus pe zi, luna viitoare

Social 19 Septembrie 2021 / 08:08 504 accesări

Aproape 5.400 de cazuri noi au anunțat autoritățile pentru ultimele 24 de ore - un record de infectări în acest val al pandemiei. Într-o săptămănă, numărul de cazuri noi s-a dublat.

Aproape 800 de persoane bolnave sunt internate la terapie intensivă. Printre ei, 16 copii, iar previziunile sunt sumbre.

Dr. Adriana Pistol,directorul CNSCBT: Dacă nu contribuie comunitatea, la sfârșitul lunii octombrie vom depăși 15 mii de cazuri pe zi.
Bătălia în mod sigur nu este pierdută și ea nu este pierdută pentru că încă mai este timp. Încă mai este timp să mergem, de exemplu, în această după-amiază, de astăzi, să ne vaccinăm, iar acolo unde mergem la plimbare în zone aglomerate, chiar dacă suntem pe stradă, să ne punem masca".

Raed Arafat, șeful DSU:

"Dacă nu luăm anumite măsuri pe baza incidențelor, dacă nu carantinăm unele localități care trebuie carantinate, atunci clar că vom ajunge și la 15.000, poate și la mai mult".

Creșterea fulgerătoare a numărului de cazuri noi se vede și în cifra tot mai mare de localități cu rata de incidență de 3 și peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Opt localități sunt în carantină - 7 din județul Satu Mare și una din Sibiu.

Valul 4 se simte și în grădinițe, școli, licee. În jur de 18.000 de copii învață deja în sistem online.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2246 secunde