Prezențe românești la Berlinală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prezențe românești la Berlinală
Cultură 09 Februarie 2016 / 19:52 1118 accesări 0 comentarii

La cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin, care se va desfășura între 11 și 22 februarie, România participă la secţiunea Forum cu lungmetrajul independent „Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, la secţiunea „Generation 14plus”, cu scurtmetrajul regizoarei Roxana Stroe, „O noapte în Tokoriki”. De asemenea, la „Berlinale Talents” este reprezentată de actriţa Iulia Ciochină şi scenarista Ruxandra Ghiţescu, iar documentarul de ficţiune „Hotel Dallas”, de Livia Ungur şi Sherng-Lee Huang, a fost selectat în sub-secţiunea Panorama Dokumente.

Echipa românilor este întregită de Răzvan Rădulescu, co-scenarist al producţiei germano-franco-mexicane „Soy Nero”, în regia lui Rafi Pitts și de actorii Mădălina Craiu, Oana Rusu, Şerban Pavlu, Maria Obretin şi Andrei Ciopec. Aceștia se regăsesc în coproducţia româno-germană „A Quiet Place”, în regia lui Ronny Dörfler, prezentată în cadrul secţiunii Perspektive Deutsches Kino. Și pelicula „Shelley”, în regia lui Ali Abbasi, care o are că protagonista pe actriţa română Cosmina Stratan se află în competiție pentru cel mai bun film de debut.

De asemenea, în cadrul Berlinalei, Centrul Naţional al Cinematografiei organizează standul românesc din cadrul European Film Market, unde vor fi prezentate producţiile româneşti: „Lumea e a mea”, de Nicolae Constantin Tănase, „Cinema, mon amour”, de Alexandru Belc, „Afacerea Est”, de Igor Cobileanski, „Aliyah DaDa”, de Oana Giurgiu, „Acasă la tată”, de Andrei Cohn, „Miracolul din Tekir”, de Ruxandra Zenide, şi „Autoportretul unei fete cuminţi”, de Ana Lungu.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin a anunţat săptămâna aceasta componenţa juriului internaţional care va decerna trofeele Ursul de Aur şi Ursul de Argint. Astfel, prezidat de actriţa Meryl Streep, juriul îi are în componentă pe: Lars Eidinger din Germania, Nick James din Marea Britanie, Brigitte Lacombe din Franţa, Clive Owen din Marea Britanie, Alba Rohrwacher din Italia şi Malgorzata Szumowska din Polonia.

Totodată, a fost desemnat şi juriul care va acorda premiul pentru cel mai bun film de debut. Acesta este format din Enrico Lo Verso din Italia, Ursula Meier din Elveţia/ Franţa şi Michel Franco din Mexic. Anul acesta concurează pentru premiul în valoare de 50.000 de euro 18 filme, printre care şi pelicula „Shelley”, cu românca Cosmina Stratan în distribuție.

Ediția 2016 a Berlinalei se va deschide, pe 11 februarie, cu proiecţia filmului „Hail, Caesar!”, regizat de Joel şi Ethan Coen.

Citește și:

„Miracolul din Tekir“, la Berlinală

Cosmina Stratan, din nou la Berlinală

Filmul „Ilegitim” al lui Adrian Sitaru, la Berlinală

Film cu Mădălina Craiu şi Oana Rusu, la Berlinală

Scurtmetraj românesc la Berlinală

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1689 secunde