Prima femeie preşedinte al Parlamentului în Siria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prima femeie preşedinte al Parlamentului în Siria

Externe 06 Iunie 2016 / 17:43 2636 accesări

O membră a partidului lui Bashar al-Assad a fost numită în funcţia de preşedinte al Parlamentului sirian, devenind prima femeie care ocupă o astfel de poziţie parlamentară în ţară. Hadiyeh al-Abbas, în vârstă de 58 de ani, a obţinut victoria detaşat în prima sesiune a Adunării Poporului, ai cărei membri au fost aleşi în scrutinul din aprilie. Al-Abbas deţine un doctorat în inginerie agricolă şi a fost profesor la Universitatea al-Furat din oraşul Deir el-Zor, din estul Siriei, zonă în care au loc confruntări între forţele regimului Bashar al-Assad şi militanţii reţelei teroriste Stat Islamic. Najdat Anzour, unul dintre cei mai cunoscuţi producători şi apreciaţi regizori din ţară, a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului sirian, fiind un susţinător al preşedintelui actual, Bashar al-Assad.

În urma alegerilor parlamentare de pe 13 aprilie, partidul Baas al preşedintelui Bashar al-Assad a obţinut cele mai multe locuri în Parlamentul sirian. Potrivit comisiei electorale citate de publicaţia siriană ”Al-Watan”, circa 200 de locuri din cele 250 ale Parlamentului au fost obţinute de candidaţi din partea partidului Baas, aflat la putere de 50 de ani. Alegerile parlamentare în Siria sunt organizate o dată la patru ani, iar conducerea siriană a susţinut, la acea vreme, constituţionalitatea scrutinului de pe 13 aprilie, dar liderii occidentali şi membrii opoziţiei siriene au denunţat organizarea de alegeri, percepută ca o încercare de subminare a negocierilor de la Geneva.

Siria se confruntă din martie 2011 cu un conflict între forţele regimului Bashar al-Assad şi grupări rebele, printre care se află şi organizaţii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la începutul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit în acest conflict, peste 1,9 milioane au fost rănite şi 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) şi-au părăsit locuinţele, mutându-se în alte zone ale ţării sau emigrând.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2024 secunde