Prima înfăţişare a lui Radu Mazăre în faţa instanţei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prima înfăţişare a lui Radu Mazăre în faţa instanţei Fostul primar al Constanței, adus în curând la Înalta Curte, pentru confirmarea arestării în dosarul Polaris
Justiție 21 Mai 2019 / 11:03 2460 accesări 0 comentarii

Radu Mazăre urmează să fie adus, luni, la sediul instanţei supreme la ora 14:30, pentru a fi confirmat mandatul de arestare din dosarul Polaris în care a fost condamnat, în primă instanţă, la aproape 10 ani de închisoare. Mazăre va fi adus de la Penitenciarul Rahova.

Radu Mazăre va fi transferat, luni, de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca instanţa să confirme mandatul de arestare preventivă dispus în dosarul Polaris. În acest dosar, Mazăre a fost condamnat în primă instanţă la 9 ani şi 10 luni de închisoare.

Radu Mazăre a fost plasat, în acest dosar, sub control judiciar, însă acesta a încălcat condiţiile şi a plecat în Madagascar, fiind emis mandat de arestare pe numele său. Potrivit procedurii, inculpatul trebuie prezentat în faţa instanţei pentru confirmarea mandatului.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre, extrădat din Madagascar pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România în alt dosar, cel al retrocedărilor, a fost escortat cu Poliţia până la Penitenciarul Rahova.

Fostul edil a fost adus cu un avion de linie Tarom, aeronava având escală la Paris. Potrivit procedurilor, după ce este adus în ţară, fostul primar trebuie încarcerat şi apoi plasat în perioada de carantină de 21 zile.

Radu Mazăre a fost plecat în Madagascar mai bine de un an, iar acolo a făcut demersuri, potrivit avocaţilor săi, pentru a obţine azil.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2209 secunde