Prima sărbătoare religioasă din luna Muharrem, „Aşura”, marcată de UDTR

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prima sărbătoare religioasă din luna Muharrem, „Aşura”, marcată de UDTR
Religie 23 Septembrie 2019 / 13:44 2582 accesări 0 comentarii

Uniunea Democrată Turcă din România a marcat, începând cu data de 9 septembrie, prima sărbătoare religioasă din luna Muharrem, „Aşura”. Evenimentul a fost organizat de comisia de religie a UDTR şi s-a desfăşurat atât la Constanţa, la sediul central al uniunii, cât şi la filialele UDTR.

„Aşura” este primul eveniment religios din luna Muhharem, întâia lună a anului islamic. Conform tradiţiei islamice, în această zi, musulmanii pregătesc desertul „aşure” după o reţetă veche, transmisă din generaţie în generaţie, din care nu lipsesc minimum nouă ingrediente: grâul, năutul, caisele uscate, migdalele, nuca, smochinele, alunele, apa de trandafiri şi stafidele. „Aşura” este o sărbătoare a generozităţii ce îi apropie pe musulmani şi care le reaminteşte credincioşilor de tragicul eveniment de la Kerbela, unde nepotul Profetului, Huseyin, a fost martirizat în a zecea zi a lunii Muharrem.

Atât la Constanţa, cât şi la filialele UDTR din Bucureşti, Mangalia, Medgidia, Cobadin, Tuzla şi Cumpăna, membrele UDTR au pregătit cu migală deliciosul desert preparat după reţeta moştenită din generaţie în generaţie.

La evenimentul organizat de comisia de religie la Constanţa, la sfârşitul săptămânii trecute, au participat: preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, preşedinta comisiei de cultură, Serin Türkoğlu, şi preşedintele comisiei de tineret, Harun Osman. Printre invitaţi s-au numărat subprefectul judeţului Constanţa, Şenol Ali, şi secretarul general adj. din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Levent Accoium.

Acţiunile organizate de comisia de religie a UDTR în luna Muharrem au fost coordonate de vicepreşedinta comisiei, prof. Firdes Musledin.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1707 secunde