Prima şedinţă de Guvern, după demisiile miniştrilor ALDE, are loc luni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe surse

Prima şedinţă de Guvern, după demisiile miniştrilor ALDE, are loc luni

Politică 08 Septembrie 2019 / 17:31 469 accesări

Premierul Viorica Dăncilă a convocat pentru luni prima şedinţă de Guvern, după ce miniştrii ALDE au demisionat, au afirmat surse politice pentru Mediafax. Potrivit surselor citate, şedinţa de Guvern urmează să aibă loc luni, în jurul orei 16:00, înainte de CEx-ul PSD. Pe ordinea de zi ar putea fi OUG anunţat de premierul Viorica Dăncilă, privind prelungirea termenului de înscriere la vot al românilor din Diaspora, după ce şeful Executivului l-a acuzat pe Klaus Iohannis că nu poate da ordonanţa, deoarece activitatea guvernului este blocată, arată aceeaşi sursă.

REamintim că, în prezent trei ministere au rămas fără conducere: ministerul Mediului, al Energiei şi al Relaţiei cu Parlamentul. Miniştrii ALDE Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton au demisionat din funcţie pe 27 august, în urma deciziei lui Călin Popescu Tăriceanu de a ieşi de la guvernare. Ramona Mănescu a rămas, însă, la ministerul de Externe.

Klaus Iohannis a anunţat, joi, că respinge cele trei propuneri de miniştrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul. Şeful statului a susţinut sătpămâna trecută că nu va accepta remanierile propuse de Viorica Dăncilă, fiind o guvernare „haotică, incompetentă şi coruptă”.

Pentru refuzurile repetate ale şefului statului, premierul Viorica Dăncilă a sesizat anterior CCR pentru a reclama un conflict între Guvern şi Administraţia Prezidenţială. Ulterior, aceasta a afirmat că sesizarea ar trebui văzut şi ca un mijloc „de a avea nişte reguli pe viitor”. CCR a stabilit ca părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Administraţia Prezidenţială să transmită punctele de vedere până pe 11 septembrie.

Ulterior şedinţei de Guvern, PSD se va reuni în CEx, luni, începând cu ora 18:00.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1652 secunde