Prima ţară care va boicota Jocurile Olimpice de la Tokyo

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Din cauza pandemiei de Covid-19

Prima ţară care va boicota Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sport 23 Martie 2020 / 09:44 776 accesări

Canada este prima ţară care a anunţat că va boicota Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, dacă întrecerile olimpice vor avea loc perioada 24 iulie - 9 august. Comitetul Olimpic şi Paralimpic Canadian a solicitat organizatorilor şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să amâne cu un an JO din cauza pandemiei de coronavirus.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a admis că amânarea JO 2020 este o opţiune, iar Comitetul Internaţional Olimpic va decide în cel mult patru săptămâni dacă va amâna Jocurile Olimpice de la Tokyo.

AMERICANII ŞI SPANIOLII AU SOLICITAT AMÂNAREA JO 2020

După ce Federaţiile Americane de Atletism şi de Nataţie au cerut amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, şi Federaţia Spaniolă de Atletism şi Federaţia din Marea Britanie de Atletism au solicitat amânarea întrecerilor olimpice programate în perioada 24 iulie - 9 august.

Organizatorii japonezi şi Comitetul Internaţional Olimpic ezită, totuşi, să decidă amânarea Jocurilor Olimpice din acest an, în condiţiile în care virusul Sars-CoV-2 se răspândeşte rapid în lume.

Pe de altă parte, conform unei surse din cadrul Comitetului de Organizare, agenţia de ştiri Reuters a informat că se pregătesc scenarii privind amânarea competiţiei din această vară, din cauza pandemiei de Covid-19.

Este luată în calcul şi varianta desfăşurării Jocurilor Olimpice fără spectatori, această situaţie urmând să fie dezbătută, la sfârşitul lunii martie, de către Comitetul de Organizare. Scenariul mai cuprinde şi amânări de un an sau doi ani, dar se speră că JO 2020 vor putea fi organizate cu o întârziere de o lună sau o lună şi jumătate.12
Pagina a fost generata in 0.1689 secunde