Prima tranșă de VACCIN ANTIGRIPAL, la Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Așa cum s-a anunțat

Prima tranșă de VACCIN ANTIGRIPAL, la Constanța!

Sănătate 25 Septembrie 2018 / 16:30 2331 accesări

Prima tranșă de vaccin antigripal a venit la Constanța, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Județeană. Directorul DSPJ Constanța, ec. Cristina Schipor, a declarat, pentru ”Telegraf”, că 4.500 de doze de vaccin antigripal au sosit deja și au fost distribuite, prioritar, către unitățile sanitare, mai exact pentru personalul medical din secțiile cu risc, dar și pentru pacienții cu afecțiuni cronice instituționalizați. Încă din luna august, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spunea că au fost luate toate măsurile pentru a evita întârzierile imunizării.

Prima tranșă de vaccin antigripal a venit la Constanța, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Județeană (DSPJ). Directorul DSPJ Constanța, ec. Cristina Schipor, a declarat, pentru ”Telegraf”, că 4.500 de doze de vaccin antigripal au sosit deja și au fost distribuite, prioritar, către unitățile sanitare, mai exact pentru personalul medical din secțiile cu risc, dar și pentru pacienții cu afecțiuni cronice instituționalizați. ”Noi am cerut 131.000 de doze de vaccin antigripal; așteptăm să vină”, a declarat reprezentantul Ministerului Sănătății în teritoriu.

Precizăm că încă din luna august, oficiali ai MS anunțau că vaccinul gripal va fi disponibil începând cu 15 septembrie, urmând a fi utilizate un milion de doze pentru imunizare gratuită în cadrul campaniei derulate de MS. Sorina Pintea a spus că au fost luate toate măsurile pentru a evita întârzierile imunizării.

„În acest an, 1 milion de doze de vaccin gripal vor fi utilizate pentru imunizarea populaţiei la risc în cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii. În baza unui Acord-Cadru, Ministerul Sănătăţii a semnat contractul subsecvent pentru achiziţionarea dozelor de vaccin gripal şi a stabilit calendarul de livrare în teritoriu. Valoarea cu TVA a contractului este de 11.205.200 lei. Conform contractului încheiat cu câştigătorul licitaţiei, livrarea se face de către furnizor la direcţiile de sănătatea publică, începând cu data de 15 septembrie 2018”, arata MS, într-un comunicat. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că acordul-cadru la permite instituţiei să asigure aprovizionarea la timp cu vaccinuri. “Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului gripal. Achiziţia se realizează în baza unui Acord - Cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani şi astfel reuşim să asigurăm aprovizionarea la timp şi să demarăm campania de vaccinare în beneficiul celor care au nevoie de acest tip de prevenţie”, a declarat demnitarul.

CAMPANIE DE VACCINARE GRATUITĂ

Ministerul Sănătăţii mai arata că va fi derulată o campanie de vaccinare gratuită în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, iar beneficiarii sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

CE RECOMANDĂ SPECIALIȘTII?

„Odată cu venirea toamnei, specialiştii recomandă populației să respecte cu stricteţe regulile de igienă personală necesare pentru evitarea îmbolnăvirii. Spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă”, arată Ministerul.

În sezonul rece 2017 - 2018, numărul deceselor cauzate de virusul gripal a fost de 129, față de 27, deci de peste 4.7 mai mult, în sezonul 2016 - 2017, potrivit ultimei situații raportată de către Institutul Național de Sănătate Publică din România. Cele mai multe cazuri de deces nu au fost vaccinate antigripal!12
Pagina a fost generata in 0.1486 secunde