Prima victorie pentru Madrid! Puigdemont s-a predat poliției!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prima victorie pentru Madrid! Puigdemont s-a predat poliției!
Externe 05 Noiembrie 2017 / 15:16 1193 accesări 0 comentarii
Carles Puigdemont are șanse mari să fie extrădat în scurt timp în Spania

Carles Puigdemont are șanse mari să fie extrădat în scurt timp în Spania

Urmărit penal de autoritățile judiciare spaniole pentru cinci infracțiuni, printre care rebeliune, utilizare necorespunzătoare a fondurilor publice și insubordonare în legătură cu rolul lui în declarația unilaterală de independență adoptată de Parlamentul catalan la 27 octombrie, liderul catalan separatist Carles Puigdemont s-a predat poliției belgiene. Însoțit de avocatul său, belgianul Paul Bekaert, fostul președinte al Executivului regional destituit a ales această cale după ce a fost emis un mandat european de arestare pe numele său. Chiar dacă are dreptul să ceară azil politic, Puigdemont are șanse mari să fie extrădat rapid în Spania, procurorii de la Bruxelles dezvăluind că speră să demareze procedurile de extrădare cât mai repede posibil. Alte patru mandate de arestare au fost emise pentru miniștrii catalani refugiați în Belgia, în timp ce 8 membri ai fostului Guvern al Cataloniei au fost arestați în Spania.

Chiar și așa, Partidul Democrat European Catalan (PDeCat) a anunțat că Puigdemont va fi cap de listă la partidul său, la alegerile regionale anticipate care ar urma să aibă loc în Catalonia, la 21 decembrie. "Vrem ca președintele Puigdemont să fie cel care să conducă valul mareei electorale pe care o vom realiza în 21 decembrie", a declarat purtătoarea de cuvânt al PDeCat, Marta Pascal, la încheierea unei reuniuni a acestui partid separatist catalan.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.7289 secunde