Prima victorie poloneză la un turneu final european

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / EURO 2016, Grupa C, etapa 1: POLONIA - IRLANDA DE NORD 1-0

Prima victorie poloneză la un turneu final european

Sport 12 Iunie 2016 / 21:35 385 accesări
Golul lui Milik (nr. 7) a făcut diferenţa în meciul de la Nisa

Golul lui Milik (nr. 7) a făcut diferenţa în meciul de la Nisa

Duminică s-au disputat şi primele întâlniri contând pentru Grupa C de la EURO 2016. Apăsate probabil de miza punctelor şi de emoţia debutului la acest turneu final, Polonia și Irlanda de Nord au oferit pe „Allianz Riviera” din Nisa cel mai plictisitor meci jucat până acum în Franţa! Având fotbalişti mai tehnici şi mai experimentaţi, Polonia a învins cu 1-0 şi a reuşit prima sa victorie la un turneu final, la a şaptea încercare. De partea cealaltă, britanicii nu au putut trece peste tracul debutului la un turneu final european, chiar dacă erau neînvinşi de 12 partide (cea mai lungă serie dintre toate participantele la EURO 2016 şi cea mai bună serie a sa din istorie).

Polonezii au fost nevoiţi să înceapă meciul fără unul dintre jucătorii de bază, Grosicki fiind uşor accidentat, dar linia lor de mijloc a pus repede stăpânire pe balon. Dominarea teritorială a fost sterilă însă, ocaziile de gol apărând abia după jumătate de oră. Milik a greşit ţinta după o splendidă acţiune a lui Piszczek (min. 31), iar şutul lui Kapustka (19 ani!) a fost respins de portarul advers (min. 39). McGovern nu a mai avut ce face la execuţia lui Milik din minutul 51, jucătorul lui Ajax şutând din careu fără speranţă pentru goalkeeperul nord-irlandez. Câştigătoarea grupei preliminare din care a făcut parte şi România şi-a arătat limitele atunci când a trebuit să atace, „izbutind” cel mai dezastruos bilanţ la un turneu final de la Cehoslovacia în 1980: doar două şuturi spre poarta adversă, niciunul pe spaţiul porţii, un singur corner!!! Krychowiak putea face 2-0 în minutul 88, dar nu a putut finaliza corect o splendidă acţiune personală.

Au evoluat formațiile - POLONIA (selecționer Adam Nawalka): Szczęsny - Piszczek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk - Błaszczykowski (80 Grosicki), Krychowiak, Mączyński (78 Jodłowiec), Kapustka (88 Peszko) - Milik - Lewandowski; IRLANDA DE NORD (selecționer Michael O'Neill): McGovern - C. McLaughlin, Cathcart, J. Evans, McAuley - McNair (46 Dallas), Norwood, S. Davis, Baird (76 Ward), Ferguson (66 Washington) - K. Lafferty. Cartonaşe galbene: Kapustka, Piszczek / Cathcart.

Partida a fost arbitrată la centru, exact şi fără probleme, de Ovidiu Hațegan, ajutat de arbitrii asistenți Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe și de arbitrii asistenți adiționali Alexandru Tudor și Sebastian Colțescu.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2928 secunde