Primăria Capitalei solicită să preia proiectul "Bucureşti-Port la Dunăre"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primăria Capitalei solicită să preia proiectul "Bucureşti-Port la Dunăre"

16 Octombrie 2016 / 21:30 441 accesări
Primarul Capitalei, Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea

Primăria Capitalei anunţă că Gabriela Firea solicită ca municipalitatea să preia proiectul "Bucureşti-Port la Dunăre".

Primarul General, Gabriela Firea, a avut o întâlnire cu specialişti în domeniul consultanţei în infrastructuă pentru a discuta despre posibilitatea reluării lucrărilor la Proiectul "Bucureşti - Port la Dunăre".

"Îmi doresc ca în urma acestei întâlniri să tragem o concluzie în ceea ce priveşte utilitatea, funcţionalitatea şi avantajele acestui proiect, dar şi să stabilim paşii pe care îi avem de urmat pentru continuarea şi finalizarea acestei investiţii. Vreau să continuăm acest proiect, să preluăm responsabilitatea realizării lucrărilor în Bucureşti, iar investiţia să devină o prioritate pentru Capitală. După discuţiile pe care le vom avea cu reprezentanţii unităţilor administrativ teritoriale responsabile şi după întocmirea documentaţiei necesare, vom putea demara procedurile pentru obţinerea cofinanţării proiectului din fonduri UE. Avem deja sprijinul Comisarului European, Corina Cretu pentru realizarea acestui proiect important", susţine Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

În cadrul şedintei s-a stabilit ca pentru a putea demara procedurile de accesare a fondurilor europene este necesară actualizarea studiului de fezabilitate. De asemenea, pentru a putea relua construcţia acestui proiect este necesară implicarea autorităţilor locale care ar putea beneficia de avantajele acestei investiţii: judeţele Giurgiu, Ilfov şi Călăraşi, dar şi autorităţile centrale cu responsabilităţi în acest sens: Ministerul

Transporturilor, Ministerul Energiei sau Ministerul Dezvoltării, precizează primăria Capitalei.

Potrivit primăriei, investiţia este evaluată la aproximativ un miliar de euro

"Prin conectarea Bucureştiului cu Fluviul Dunarea se obţine o cale navigabilă cu o capacitate de transport semnificativă, iar racordarea Capitalei la principala artera de navigatie transeuropeana permite legătura directa a Bucureştiului cu Belgrad, Budapesta, Bratislava, Viena, Frankfurt, Duisburg, Rotterdam etc., ceea ce va face posibil transportul de mărfuri pe apă, apreciat ca fiind cel mai economic şi nepoluant, precum şi includerea Bucureştiului pe lista porturilor în care pot acosta navele de pasageri", mai susţine Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.



12