Primăria Constanța a acordat tuturor școlilor toți banii pentru bursele școlare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Inclusiv pentru luna decembrie! Primăria Constanța a acordat tuturor școlilor toți banii pentru bursele școlare
Administrație, Educație 11 Decembrie 2019 / 14:41 2020 accesări 0 comentarii

Primăria Municipiului Constanța informează că a acordat toți banii pentru bursele școlare! Elevii care nu au intrat în posesia burselor trebuie să se adreseze conducerii școlilor!

Primarul Constanței, Decebal Făgădău arată, într-un comunicat remis presei miercuri, că regretă întârzierile apărute și explică faptul că acestea au fost generate, cel mai probabil, de erori la nivelul unităților de învățământ.

„Condițiile și modalitatea de acordarea a burselor nu sunt decise de Primăria Constanța. Există mai multe proceduri care trebuie respectate - condițiile sunt stabilite de Ministerul Educației, dosarele sunt evaluate la nivel de unitate de învățământ și sunt centralizate de Inspectoratul Școlar Județean. De aici, listele ajung la autoritatea locală. Prin hotărâre de consiliu local, semestrial, se aprobă numărul burselor ce se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat. În acest moment, toate unitățile de învățământ din municipiul Constanța care au solicitat au primit banii pentru toate bursele școlare, inclusiv pentru luna decembrie.“, se arată în comunicatul mai sus menționat.

Bursele școlare reprezintă o formă de sprijin material ce vizează atât protecția socială, cât și stimularea elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură și disciplină. În municipiul Constanța, în semestrul I al anului școlar 2019-2020 se acordă 14.090 de burse școlare după cum urmează: 199 burse de performanță în valoare de 500 de lei/lună; 10.307 burse de merit în valoare de 50 de lei/lună; 327 burse de studiu în valoare de 250 de lei/lună; 3.257 burse de ajutor social în valoare de 250 de lei/lună.Pagina a fost generata in 0.1295 secunde