Primăria Constanţa amendată de Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primăria Constanţa amendată de Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa

Administrație 08 Septembrie 2021 / 12:46 518 accesări

Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au efectuat, în perioada 30.08-01.09.2021, un control la Unitatea Administrativ Teritorială Constanța ca urmare a unei tematici transmise de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, pentru verificarea respectării legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi, în urma căruia s-a constatat că este constituit Registrul Local al Spațiilor Verzi al Municipiului Constanța.

Conform acestuia suprafata totală de spațiu verde din Municipiul Constanța este de 6042 ha, iar suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor este de 17,70 mp.

Deoarece nu au fost respectate prevederile legale de asigurare a unei suprafețe de 26 mp/locuitor din terenul intravilan s-a impus întocmirea unui program în care vor fi evidențiate etapele de realizare a obligației de a asigura din terenul intravilan o suprafata de spațiu verde de minimum 26 mp/locuitor și s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei conform prevederilor art. II alin (2) din OUG 114/2007.

De asemenea s-a constatat că spațiile verzi nu sunt întreținute corespunzator și s-a impus refacerea și îngrijirea corespunzatoare a acestora.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.6398 secunde