Primăria Constanța: Construcția viitorului CET este tot mai aproape

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primăria Constanța: Construcția viitorului CET este tot mai aproape

Administrație 08 Iunie 2023 / 08:49 1228 accesări

Construirea noului CET se apropie. Guvernul României are în dezbatere proiectul de Hotărâre prin care bunurile Centralei Electrice de Termoficare "CET Palas" vor fi transferate în domeniul public al Municipiului Constanța, informează Primăria Constanța.

La Constanța se va construi primul CET din țară finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență, prin intermediul Ministerului Economiei, pentru care a fost semnat contractul de finanțare. Proiectul, „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța”, depus în cadrul PNRR, Măsura de investiții 3 - Dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaze, flexibile și de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate vizează reducerea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă.

Prin acest proiect se asigură construcția unei unități de producţie a energiei termice și electrice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, cu utilizarea gazului natural, cu posibilitatea viitoare de a introduce în amestec hidrogen produs din resurse regenerabile (hidrogen verde), se mai arată în comunicatul Primăriei.

Valoarea totală a proiectului este de 742.921.672,15 lei.

Construcția va fi realizată în curtea vechiului CET, iar capacitatea instalată în cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz flexibilă va fi, conform proiectului, de 97 MW.Ştiri recomandate

12