Primăria Constanța declară război dăunătorilor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dezinsecție, deratizare și delarvizare Primăria Constanța declară război dăunătorilor!
Administrație 19 Martie 2017 / 17:48 535 accesări 1 comentariu

Rozătoarele, insectele și ceilalți dăunători au dat mari bătăi de cap constănțenilor, în ultimii ani. De aceea, este nevoie în mod constant de acțiuni de deratizare și dezinsecție. Primăria Constanța a lansat, de curând, un anunț de consultare a pieței pentru achiziţia serviciului de dezinsecție, deratizare și tratamente fitosanitare pe domeniul public al municipiului Constanța și stațiunii Mamaia. Prin această procedură, autoritățile locale vor să afle opinia mai multor agenți economici cu privire la metodologia de lucru pentru prestarea serviciilor de dezinsecție, deratizare și tratamente fitosanitare, precum și tarifele pentru aceste servicii. În urma acestei consultări de piață, se va putea întocmi caietul de sarcini ce va sta la baza unei licitații pentru achiziționarea acestui tip de servicii.

CE OPERAȚIUNI VOR FI REALIZATE

Potrivit anunțului postat pe site-ul Primăriei Constanța (www.primaria-constanta.ro), operațiunile de dezinsecție și deratizare constau în aplicarea substanțelor chimice pentru combaterea dăunătorilor, de către personal specializat. În setul de servicii care va fi achiziționat de Primăria Constanța sunt incluse și tratamentele fitosanitare, ce presupun combaterea dăunătorilor fitopatogeni și fitofagi (agenți care provoacă îmbolnăvirea plantelor) cu ajutorul substanțelor chimice omologate. O altă acțiune de combatere a dăunătorilor este tratamentul aviochimic, ce presupune stropirea plantelor cu substanțe chimice care elimină dăunătorii, cu ajutorul aviației utilitare. Nu în ultimul rând, o altă operațiune de combatere a dăunătorilor este delarvizarea exterioară, ce presupune utilizarea insecticidelor biologice specifice pentru combaterea larvelor, pe fâșiile de apă de la malul lacurilor (pe o distanță de aproximativ 10 metri de la mal). Pentru aceste servicii, Primăria acceptă propuneri de preț și sugestii cu privire la metodele de lucru până la 31 martie, la ora 16.00. Agenții economici pot transmite oferte la adresa de e-mail: luiza.para@primaria-constanta.ro, la sediul din str. Mihail Kogălniceanu nr. 28 sau la numărul de fax 0241/488.176.

1 comentariu

paraipan 06:39:08 / 20 Martie 2017
care daunatori:aia cu 2 picioare?

pentru cioroii care talharesc si alti daunatori cand incepeti recoltarea si deratizarea?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.4659 secunde