Primăria Constanţa, despre amendarea Arhiepiscopiei: Nu au prezentat documentele cerute

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primăria Constanţa, despre amendarea Arhiepiscopiei: Nu au prezentat documentele cerute

Administrație 08 Februarie 2023 / 09:50 848 accesări

Primăria Constanţa a informat, marţi, referitor la amenda de 3.000 de lei dată Arhiepiscopiei Tomisului privind lucrările efectuate la acoperişul Palatului Arhiepiscopal, unde a izbucnit un incendiu în octombrie 2022, că sancţiunea a fost aplicată după ce reprezentanţii instituţiei au fost invitaţi să prezinte o serie de documente, dar nu au dat curs solicitării.

Arhiepiscopia Tomisului a depus la Primăria Municipiului Constanța cereri pentru eliberarea Certificatului de Urbanism și a Autorizației de Construire în regim de urgență pentru punere în siguranță și protejare temporară a clădirii monument istoric ca urmare a incendiului produs în 15.10.2022.

Având în vedere că Palatul Arhiepiscopal este clădire monument istoric, pentru eliberarea oricărui document urbanistic este necesar avizul/punctul de vedere al Direcției Județene de Cultură/Ministerului Culturi care, până în momentul de față, nu a fost transmis Primăriei Constanța.

Dacă Arhiepiscopia deține acest document, invităm reprezentanții instituției să ni-l prezinte pentru a putea elibera cât mai repede documentele solicitate.

Cât despre amenda aplicată de polițiștii locali, reprezentanții Arhiepiscopiei au fost invitați la sediul Direcţiei Generale Poliția Locală cu o serie de documente pentru lucrările de construcţii realizate la Palatul Arhiepiscopal din municipiul Constanţa, str. Arhiepiscopiei nr.23.

Întrucât nu au dat curs solicitării, s-a procedat la sancţionarea Arhiepiscopiei cu amendă în cuantum de 3.000 lei, prin Procesul verbal de constatare și sancţionare a contravenţiei nr.2184/25.01.2023, în conformitate cu prevederile art.26, alin.1, lit.f din Legea nr.50/1991 rep., dispunându-se ca măsură complementară comunicarea/punerea la dispoziție a documentației solicitate.

Arhiepiscopia Tomisului anunţasecă va contesta amenda de 3.000 de lei pe care a primit-o de la Primăria Constanţa pentru că ar fi efectuat lucrări fără autorizaţie la acoperişul Palatului Arhiepiscopal, clădire unde la sfârşitul anului trecut a izbucnit un incendiu.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1278 secunde