Primăria Constanța, fostul prefect și conducerea PNL riscă dosare penale?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Premieră! Destituirea a doi consilieri locali, ilegală Primăria Constanța, fostul prefect și conducerea PNL riscă dosare penale?
Administrație 22 Octombrie 2017 / 18:09 3697 accesări 0 comentarii

Romeo Rezeanu spune că a fost dat afară ilegal din Consiliul Local Constanța. El întreabă: „Cine plătește?“

Romeo Rezeanu spune că a fost dat afară ilegal din Consiliul Local Constanța. El întreabă: „Cine plătește?“

S-au grăbit cei din Consiliul Local Constanța să-i dea afară pe liberalii Romeo Rezeanu și Horia Căliminte?

S-au grăbit cei din Consiliul Local Constanța să-i dea afară pe liberalii Romeo Rezeanu și Horia Căliminte?

Primăria Constanța, fostul prefect Adrian Nicolaescu și conducerea PNL Constanța sunt în centrul unui mare scandal cu iz penal. Totul li se trage de la o decizie a instanței care obligă Consiliul Local Constanța să-i repună în funcția de consilier local pe Romeo Rezeanu și Horia Căliminte. Cei doi au fost demiși din forul legislativ al orașului de către fostul prefect Adrian Nicolaescu, la cererea conducerii PNL, care le-a retras sprijinul politic. În final, s-a dovedit că deciziile de excludere din partid și demitere din Consiliul Local au fost luate în grabă și este foarte posibil ca totul să fi fost ilegal.

Actuala conducere a administrației locale din Constanța are o mare problemă. Trebuie să-i repună în funcția de consilier local pe Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, excluși din forul legislativ al orașului de către fostul prefect Adrian Nicolaescu, la cererea PNL. Amintim că Rezeanu și Căliminte au fost dați afară din PNL deoarece „au încălcat în mod repetat prevederile Codului Etic, ale Regulamentului și ale Statutului PNL“. „Au dat dovadă de o lipsă totală de considerație față de imaginea partidului. Mai mult decât atât, Rezeanu și Căliminte au votat împotriva colegilor liberali din Consiliul Local Constanța, nerespectând decizia politică (pe care au spus inițial că o vor respecta) luată în ședința de armonizare a poziției consilierilor”, a declarat președintele Organizației Municipale PNL Constanța, consilierul județean George Muhscină. De fapt, actuala conducere a PNL i-a dat afară pe Rezeanu și Căliminte deoarece aceștia au votat, în ședința Consiliului Local Constanța din 31 mai, o inițiativă a primarului Decebal Făgădău privind preluarea de către autoritatea locală a stadionului „Farul“. Decizia celor doi aleși i-a enervat pe șefii PNL, care hotărâseră să nu voteze inițiativa lui Făgădău, și, drept urmare, au luat decizia de a-i exclude.

FĂGĂDĂU A MUȘCAT MÂINILE CARE AU DECIS PRELUAREA STADIONULUI „FARUL“

Imediat după ce Rezeanu și Căliminte au fost dați afară din partid, șefii PNL din județul Constanța i-au comunicat prefectului de la vremea respectivă, Adrian Nicolaescu, că cei doi trebuie dați afară și din Consiliul Local pentru că și-au pierdut sprijinul politic, iar conform legii, posturile lor trebuie ocupate de alți liberali. Băiat ascultător... de lege, Nicolaescu a emis ordinele de încetare a mandatelor celor doi și a trimis documentele către conducerea Primăriei Constanța. La rândul lor, primarul Decebal Făgădău și cei din conducerea administrației locale s-au grăbit să pună în aplicare ordinele fostului prefect fără să verifice legalitatea lor. În primă fază, posturile deținute Rezeanu și Căliminte au fost vacantate, iar apoi aleșii i-au validat în funcția de consilier pe liberalii Marius Tulică și Florin Gavrilă. Cu alte cuvinte, Făgădău și oamenii lui s-au grăbit să le facă vânt lui Rezeanu și Căliminte din Consiliul Local după ce aceștia au votat proiectul PSD privind preluarea stadionului „Farul“.

GREȘELI ÎN LANȚ. SE POATE LĂSA CU DOSARE PENALE!

Considerând că legea a fost încălcată când au fost dați afară, Romeo Rezeanu și Horia Căliminte au atacat în instanță documentele prin care au rămas fără mandat. Fără drept de apel, instanța a desființat ordinele fostului prefect, repunându-i pe cei doi în funcție. Asta face ca atât PNL Constanța, cât și Consiliul Local să fie într-o situație ingrată. Este pentru prima dată în istoria Constanței când instanțele judecătorești obligă forul legislativ al orașului să repună în funcție doi aleși. Asta aduce alte probleme. În această perioadă de excludere, Rezeanu și Căliminte nu și-au încasat indemnizațiile cuvenite. Apoi, cum se rezolvă problema votului lor? Poate că ar fi votat altfel decât cei doi care i-au înlocuit, respectiv Marius Tulică și Florin Gavrilă. Atât Rezeanu, cât și Căliminte spun că problemele sunt mai complicate decât par la prima vedere. „Ceea ce nici fostul prefect Adrian Nicolaescu, nici cei din Primăria Constanța nu au luat în considerare este faptul că noi mai aveam două căi de atac în partid. În primă fază, puteam să atacăm hotărârea de excludere la Comisia Județeană de Arbitraj a partidului, iar apoi, în funcție de decizie, la Comisia Centrală de Arbitraj. Am fost excluși fără a avea o hotărâre finală. Faptul că anumite persoane s-au grăbit tare de tot să fim dați afară din Consiliul Local a fost total ilegal. Cineva trebuie să răspundă: conducerea actuală a PNL Constanța, fostul prefect Adrian Nicolaescu sau cei din fruntea Primăriei“, a spus Romeo Rezeanu. Acesta îl ia în colimator și pe șeful liberalilor din județul Constanța, Bogdan Huțucă, pe care îl acuză de abuz și că a încălcat flagrant statutul partidului. „Aștept motivarea instanței și apoi voi vedea dacă fac plângere penală pentru abuz în serviciu“, a spus Rezeanu. Un alt fost liberal, dat afară la rândul său din partid, Cristy Băisan, spune că Rezeanu și Căliminte pot face ușor plângere penală pentru că există un precedent la Botoșani, unde fostul președinte al Consiliului Județean Florin Țurcanu a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare după ce a dat afară fraudulos, în calitate de şef al PNL, trei membri de partid, care urmau să-și piardă mandatul de consilier județean. Drept urmare, și cei care i-au dat afară pe Romeo Rezeanu și Horia Căliminte pot păți la fel. Băisan, care și-a pierdut, la rândul său, funcția de consilier județean după ce a fost exclus din partid, spune că ar putea fi tras la răspundere și fostul prefect Adrian Nicolaescu, care „a pus în aplicare orbește cererea PNL de a le înceta mandatele de consilier lui Rezeanu și Căliminte“. Dar, oare, cei din Primăria Constanța cum stau?

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2149 secunde