Primăria Constanța preia de la CET magistralele de distribuție a energiei termice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Primăria Constanța preia de la CET magistralele de distribuție a energiei termice
Administrație 22 August 2019 / 16:08 2964 accesări 8 comentarii
Decebal Făgădău: Avem termen până la sfârșitul lunii septembrie să depunem un proiect pentru accesarea fondurilor europene în vederea redimensionării și modernizării rețelei de transport a agentului termic

Decebal Făgădău: Avem termen până la sfârșitul lunii septembrie să depunem un proiect pentru accesarea fondurilor europene în vederea redimensionării și modernizării rețelei de transport a agentului termic

Consilierii locali constănțeni au fost convocați joi, în ședință extraordinară de către primarul municipiului, Decebal Făgădău, pe ordinea de zi aflându-se proiectul privind preluarea magistralelor CET în vederea modernizării acestora cu bani europeni, situație care ar diminua drastic pierderile suportate de către consumatorii constănțeni din buzunarul propriu. Consilierii locali sunt chemați să vpteze cumpărarea rețelei de transport primar de la Electrocentrale Constanța, societate a Ministerului Energiei aflată în insolvență, de către municipalitate, cu suma de două milioane de lei, pentru a putea accesa ulterior proiecte cu fonduri structurale în valoare de 65 de milioane de euro. Proiectul este supus votului pentru a doua oară, întrucât în ședința de Consiliu Local din data de 14 august, nu a întrunit numărul de voturi necesare pentru aprobare după ce consilierii PNL au votat împotrivă. Potrivit primarului Făgădău, termenul în care se pot depune proiecte în acest sens este destul de scurt - „Avem termen până la sfârșitul lunii septembrie să depunem un proiect pentru accesarea fondurilor europene în vederea redimensionării și modernizării rețelei de transport a agentului termic“.

Miercuri, cu o zi înainte de ședință, liberalii, prin vocea Adrianei Arghirescu, au transmis un comunicat de presă prin care au anunțat condiționarea votului lor favorabil de acceptarea unui „amendament formulat de consilierii PNL și care va fi depus și citit în cadrul ședinței extraordinare. Scopul amendamentului este de a ne asigura că proiectul de reabilitare a rețelei de termoficare a orașului va fi implementat”.

În urma votului celor 25 de consilieri locali prezenți, proiectul inițiat de primarul Decebal Făgădău a fost aprobat iar, în urma amendamentului formulat de PNL și acceptat apoi, edilul a fost mandatat ca în termen de 30 de zile de la adoptarea proiectului de hotărâre să prezinte Consiliului Local planul de acţiuni privind modernizarea reţelei de transport agent termic achiziţionate, impactul bugetar şi resurse.umane implicate.Un alt amendament acceptat a fost cel al PSD și PMP, care au cerut caodată cu transmiterea rețelei de transport a energiei termice ca urmare a cumpărării, să fie preluat și studiul de fezabilitate întocmit pentru beneficiarul Electrocentrale Constanța S.A. în cadrul obiectivului de investiții „Reabilitarea rețelelor de transport primar a energiei termice prin înlocuirea conductelor existente cu conducte preizolate și introducerea unui sistem se monitorizare.”Primarul Decebal Făgădău a estimat că preluarea ar dura aprox. 45 de zile.

Loading...

8 comentarii

Atentie! 21:52:26 / 22 August 2019
Debransari

Sefi de asociatii de proprietari cer locatarilor sa nu deschida usa controalelor RADET. In spatele lor sunt lucrari ilegale la gaze si grave modificari la reteaua de termoficare a blocurilor. Sa vedem cine castiga: legea prin RADET sau mafiile cu gaze si centrale de bloc.

costea 09:08:26 / 23 August 2019
Ilegalități????

Ce ilegalități se poate face la gaze,când ai contract de furnizare cu ENGIE,ai autorizație de consrtuire a coloanei de gaze pe casa scării + racorduri, centrala termică și instalația de interior se verifică o dată la doi ani ,pentru că altfel vin cei de la gaze și îți întrerupe alimentarea cu gaz.Dat tu,cap sec ce ești nu ai de unde să cunoști toate chestiile astea,pentru că ești redus mintal.

Observator 11:30:03 / 23 August 2019
Insulta

La ce se pricepe romanul imediat! Sa insulte, sa categoriseasca! Opiniile sunt libere si oamenii spun ce ii framanta. Sigur! ca se branseaza la gaze fara aprobari, pe care le iau sau nu, cand au ei chef. Altfel cum? Pai mai merge ea afacerea cu centrale de apartament? E necesara o verificare, chiar si pentru cei care fac pe șmecherii! Unii cu legea, altii #.

Ct 11:46:13 / 23 August 2019
incompetenti....

primarul constantei, daca vrea intr adevar sa faca ceva pt locuitorii orasului, CA DOAR DE AIA A FOST ALES , sa bage centrale pe gaz in punctele termice si apoi SA INCHIDA CET ! scapam de gaura neagra din bugetul orasului, scapam de km de conducte vechi ! e cea mai simpla si eficienta reteta, de ce nu o aplica? ce interese au??? fagadau este cel mai incompetent primar , ever, din istoria orasului... intrebarea este, cat e incompetenta, cat reavointa, cat hotie !

vasile cta 14:20:16 / 23 August 2019
RADET

fagadau inceteaza cu procese penale catre asociatii de proprietari ptr autorizatie ptr coloana de gaze pana nu e prea tarziu acum ai pr eluat magistrala ruginita de la cet pe babii nostri TRMITE paimaria la blocuri sa vezi ca nu are nimeni autorizatie nici nu trbuie NOI TEAM VOTAT PRIMAR SA TE OCUPI DE OAMENI NU SA ITI BATI JOC DE EI

MARCEL 14:24:38 / 23 August 2019
CET

RUSINE FAGADAU

NICU 14:27:27 / 23 August 2019
RADET

FAGADAU TU AI AUTORIZATIE PTR COLOANA GAZE LA BLOCU TAU //? ha ha ha

Roman 17:42:32 / 23 August 2019
Romania, tara fara autorizatii

Clar! Aici nu va exista NICIODATA respectul pentru lege! Democratia nu este pentru noi!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2625 secunde