Primăria Constanța vrea să preia Stadionul „Farul”, Baza „Triunghi” și stadionul de rugby din Complexul „Badea Cîrțan”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru a le salva de la ruină și a le moderniza Primăria Constanța vrea să preia Stadionul „Farul”, Baza „Triunghi” și stadionul de rugby din Complexul „Badea Cîrțan”
Sport 10 Septembrie 2017 / 19:42 7975 accesări 12 comentarii
Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța: „Ne dorim ca aceste baze sportive să arate decent și să găzduiască competiții importante pentru viața orașului nostru și pentru mișcarea sportivă din România”

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța: „Ne dorim ca aceste baze sportive să arate decent și să găzduiască competiții importante pentru viața orașului nostru și pentru mișcarea sportivă din România”

Prezent săptămâna trecută la deschiderea Campionatelor Europene individuale de șah pentru juniori, competiție care se desfășoară la Pavilionul Expozițional din Mamaia, în perioada 4-15 septembrie, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a dat detalii despre intenția Primăriei Constanța de a prelua în administrare mai multe baze sportive din oraș aflate în paragină. Există deja hotărâri de Consiliu Local Municipal în acest sens și se așteaptă doar acordul Guvernului României, prin Ministerul Tineretului și Sportului.

„Din punct de vedere juridic nu s-a preluat încă de către municipalitate infrastructura sportivă, așa că deocamdată nu putem investi acolo. Așteptăm hotărârea de Guvern, am avut săptămâna aceasta o discuție cu domnul ministru al Tineretului și Sportului, iar până la sfârșitul acestui an vom prelua cele trei baze sportive, așa cum am propus Consiliului Local. Pentru anul viitor deja ne propunem un plan de investiții, astfel încât ele să arate decent și să găzduiască competiții importante pentru viața orașului nostru și pentru mișcarea sportivă din România. De asemenea, vom continua alocările financiare, atât pentru susținerea sportului, cât și pentru recunoașterea valorii și a performanțelor sportivilor și antrenorilor constănțeni, care au dus steagul României din ce în ce mai sus și numele Constanței peste tot în lume. Dacă orașul nostru poate fi socotit ca fiind capitala tenisului românesc, pentru că Simona Halep, Horia Tecău, Andrei Pavel sau George Cosac sunt din Constanța, iată că din ce în ce mai multe sporturi își găsesc în Constanța un loc în care nu doar se naște o mișcare sportivă, ci se naște performanța. Asta înseamnă că liceele cu program sportiv și cluburile sportive trebuie să se implice în viața orașului, iar în mine vor avea mereu un susținător. Sper ca, după ce vom prelua Clubul Sportiv Farul Constanța pentru a-l transforma în Clubul Sportiv Municipal Farul Constanța, toate echipele pe care municipiul le finanțează astăzi să se dizolve în acest club și să devină echipele orașului. Handbalul a început prin unirea celor două cluburi într-unul singur (n.r. - HC Dobrogea Sud și HC Farul au fuzionat în această vară) și sperăm să reușim și cu celelalte echipe. Pe viitor vom finanța: infrastructură, structură și rezultat. Când spun rezultat mă refer atât la performanță, cât și la sportul de masă. Constanța va fi pe harta sportului românesc și, de ce nu, european și mondial”, a afirmat Decebal Făgădău.

„Bazele sportive pe care vrem să le preluăm sunt în număr de trei. În primul rând, Baza Triunghi, care acum este o ruină. Apoi, stadionul de rugby din Complexul „Badea Cîrțan”, singurul teren din zonă care va rămâne în afara proiectului municipalității de construire a noii săli polivalente și a bazinului de înot. Vrem ca acolo să se poată juca rugby, baseball, minifotbal, dar poate reușim să refacem și pista de atletism de acolo. Nu în ultimul rând, vrem să preluăm stadionul „Farul” din strada Primăverii, dar nu și stadionul de rugby în această etapă, pentru că județul (n.r. - Consiliul Județean Constanța) finanțează în continuare rugbyul, din câte am înțeles. Toate trei se află la ora actuală într-o stare deplorabilă! Împreună cu oamenii de afaceri din Constanța, cu societatea constănțeană, sunt convins că vom reuși să aducem această infrastructură la un nivel practicabil, într-o primă etapă, apoi vom investi pentru modernizare. În a treia etapă, le vom deschide pentru a organiza competiții. Viitorul lui Gică Hagi (n.r. - echipa de fotbal FC Viitorul, care evoluează la Ovidiu) ne-a arătat că acest oraș are nevoie de un stadion care să poată găzdui o echipă campioană a României”, a detaliat primarul Constanței.

Reamintim că, în luna mai a acestui an, Guvernul României a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care a decis revocarea dreptului de folosinţă gratuită al Clubului Sportiv „Fotbal Club Farul” Constanța asupra stadionului „Farul”, care a revenit în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, respectiv a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța. Ulterior, atât Consiliul Local Municipal, cât și Consiliul Județean și-au exprimat dorința de preluare a stadionului mare din Constanța, iar demersurile au fost începute de Primărie.

12 comentarii

Nicu duru 20:40:45 / 10 Septembrie 2017
Aceiași gașca. ..

Sa le preia și sa construiască un frumos Mall.. Și poate și câteva blocuri..Și așa stau părăsite. ..Am zis și eu. .

Martin 22:10:38 / 10 Septembrie 2017
Sportul constantean

Numai praf in ochii constănțenilor Alte Molluri blocuri si atât

Martin 22:12:22 / 10 Septembrie 2017
Continua jaful

Un orașe al nimănui Numai hoți mincinoși Sunt mereu aceiași politicieni corupti

Jenna 02:45:50 / 11 Septembrie 2017
Primarul mincinos

În campania electorală se lăuda cu zeci de proiecte; Nimic, absolut nimic. Ditamai orașul nu are o sală polivalentă , un stadion frumos , un pasaj subteran sau unul suprateran. Celălalt hoț , a făcut praf orașul. A scos mijloacele de transport în comun ecologice (tramvaiele și troleibuzele), a distrus în proporție de 60% parcul tăbăcărie, împroprietări abuzive șamd. Numai nenorociri, făcute de niște hoți și mincinoși ordinari. Poate că ne merităm soarta.

ALEX 06:59:42 / 11 Septembrie 2017
JEGURI

Cu DOBITOCI ca voi , { nicu duru } niciodata nu se va face nimic . Latrati zilnic ca niste Maidanezi fara rost.

un cititor 12:20:52 / 11 Septembrie 2017
la Constanța ca pe niciunde

Dacă tot ce a început nu a terminat, ba chiar a stricat, eu nu cred că e în stare să mai facă.

lale 13:25:29 / 11 Septembrie 2017
fagadau=carciuma

fagadau este la mana mchidonilor, nu o sa faca nimic daca nu are aprobare de la ei.

Alex 14:17:20 / 11 Septembrie 2017
spirit civic

De cat să-l avem pe Horia Constantinescu k primar cu interese Bucureștene, mai bine sa rămână Dl Fagadau. Sper sa facă aceste baze sportive și stadionul

Jam 15:10:17 / 11 Septembrie 2017
Duru

Asta i romanu din pecate

Constantin 22:43:04 / 11 Septembrie 2017
Pentru Nicu duru

Vile si blocuri

DNA 23:27:02 / 11 Septembrie 2017
MORI FA.TALAU - gfagadau !!!

CLANUL MAZARE-PORCstantinescu-STRUTinsky-FA.TALAU ( fagadau )) au DISTRUS constanta si TOATE STADIOANELE si BAZELE SPORTIVE ale orasului !!! Acum vrea sa DISTRUGA si ULTIMA BAZA SPORTIVA din BADEA CARTAN !!! De ce JIGODIA DRACULUI trebuie sa DISTRUGI 4 STADIOANE DE FOTBAL SI RUGBY ca sa faci sala PU.LIvalenta ? ? ? ? ? Peste drum de GAUREL VLAICU ai teren de construit ZECI de PU.LIvalente !!! PUSCARIASUL DRACULUI !!! Or sa te ajunga BLESTEMELE CONSTANTENILOR !!! MAZARE si FA.TALAU ( fagadau ) IMPREUNA la BULAU !!!

Un dezamăgit din Poarta 6 04:35:40 / 19 Septembrie 2017
Alee bl.FA 16 si bălării ,gunoaie ,aspect de rușine ptr.noi ,plătim degeaba impozite si taxe ,suntem uitați de mult ,mai bine devenim ,in cartierul nostru Migranți,poate ne mai ia si pe noi in seama cineva.Va așteptam pe la noi in viitoarele campanii!

In Poarta 6 ,la Bl.FA 16 si FA 15,aleele de acces dintre blocuri au fost distruse ,luate de apa care se scurge de pe sosea ,intra pe aleea Arcașului ,bl.FA 16 ,inunda tot blocul,nu mai poți ieși afara din bloc,este apa pana la intrare in bloc,in fata celor 2 magazine alimentare ,totul este un dezastru ,cu aspect de ghetou.Ne- invadat țiganii si hoții de fier vechi,cereale combustibili din Port sau calea ferata.S- au cuibărit printre tufișurile lăsate de mult in plina mizerie,boschetari care fac scandal in fata blocului ,își fac nevoile intre tufe,chipurile,dar in văzul nostru,șatre de țigani cu odrasle după ei ,murdari,jegoși,plini de tăciuni de la cărbunii si fierul vechi furat,intra ,așa cum sunt,in cele 2 mag.alimentare de la parterul bl.FA 16, mănâncă ca porcii in fata mag. si parcării,lăsa ambalaje,cara resturi de la gunoi si le lasa in fata si jurul blocului.La noi ,firma Polaris nu face curățenie nicio data ,desi este domeniu public,ba mai mult,vin in parcare ,mănâncă si pleacă cu tomberonul pe roti,cu care a venit,lasa resturile menajere si pleacă.Sunt mai multe aspecte de degradare ,va invitam dragi Edili,pe care v- am votat si noi,veniți sa vedeți in ce hal am ajuns sa trăim!De ce? Daca ați fi in locul nostru,ce credeți ca veți face?Sa nu spuneți:Curățenie! Asta facem si noi in jurul blocului,dar nu putem sa suplinim si sarcinile altora! Va așteptam cat de curând si mai des,ca nu ne mai vizitați decât înainte de alegeri ,cu multe promisiuni . .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.598 secunde