Primăria ne ia de proști!!! Cică au terminat proiectul cu bicicletele...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Școala de minciuni și ratare

Primăria ne ia de proști!!! Cică au terminat proiectul cu bicicletele...

Administrație 12 August 2018 / 17:26 2583 accesări

Dacă există un lucru la care se pricepe foarte bine primarul Constanței, Decebal Făgădău, acela este minciuna. Poate sună prea dur, dar altfel nu putem descrie acțiunile sale de până acum. Dincolo de mulțimea de promisiuni neonorate din campania electorală, Primăria condusă de Făgădău îndrăznește să considere finalizat un proiect care aeșuat în mod inimaginabil. Ați ghicit, este vorba despre Black Sea Bike, un eșec pe care administrația locală îl consideră proiect finalizat de doi ani. Să nu ne mai mirăm că nu se face nimic.

Iertată să ne fie indignarea, dar dacă există un lucru la care se pricepe foarte bine primarul Constanței, Decebal Făgădău, acela este minciuna. Poate sună prea dur, dar altfel nu putem descrie acțiunile sale de până acum. Dincolo de mulțimea de promisiuni neonorate din campania electorală (vă mai amintiți de ideea pasajului rutier de la Pod Butelii, reabilitarea piețelor agroalimentare, Parcul Arheologic și prea multe altele?), Primăria condusă de Făgădău îndrăznește să considere finalizat un proiect care aeșuat în mod inimaginabil.

CURS INTENSIV DE MINȚIT CU NERUȘINARE

Dacă nu ați ghicit deja, deși e puțin probabil, vă spunem noi că este vorba despre Black Sea Bike, care, în cele mai frumoase visuri ale constănțenilor, le-ar da posibilitatea locuitorilor și turiștilor să împrumute, gratuit, o bicicletă de la una dintre stațiile automatizate din oraș. Deși este într-o mare paragină, proiectul figurează ca finalizat pe site-ul Primăriei. Dar nu ne miră. După acest proiect s-ar putea scrie o carte și s-ar putea face un curs universitar despre cum să minți cu nerușinare și cum să ratezi un super-proiect inovator pentru că pur și simplu ești incompetent. Nu de alta, dar neseriozitatea autorităților care au dat o mulțime de termene-limită ce nu au fost respectate e demnă de o școală de minciuni. Chiar și cel mai îngăduitor și răbdător om din lume și-ar ieși din fire după atâtea promisiuni nerespectate. Iar în acest caz, a fost depășită orice limită la care ne mai puteam gândi. Inițial, potrivit socotelilor din hârtii, sistemul de bike-sharing ar fi trebuit să fie funcțional în noiembrie 2014, adică acum 4 (PATRU!!!) ani. Trecem peste faptul că primele stații au fost montate ABIA la sfârșitul lui 2015, când se apropiau alegerile, și abia în decembrie 2016 s-au făcut primele probe cu bicicletele montate la stații. Promisiunea Primăriei Constanța de la momentul respectiv era aceea că proiectul va deveni funcțional în martie 2017. Este inutil să mai menționăm de câte ori s-a spus că stațiile vor fi funcționale „în vară”. În acest caz, poate era bine să ni se spună și în ce an, pentru că suntem la sfârșitul sezonului estival 2018 și tot ce putem vedea (noi, dar și turiștii) sunt niște chestii pe care poți întinde covoare la bătut sau le poți mâzgăli cu graffiti, că numai stații de biciclete nu sunt. Ce să mai spunem de faptul că, anul trecut, Primăria a cheltuit, din banii constănțenilor, aproape 35.000 de lei ca să repare stații de biciclete ce nu au fost utilizate niciodată.

MAMA NESIMȚIȚILOR E INVIDIOASĂ

Și când credeam că toate limitele au fost atinse, ei bine, am dat de ceva care i-ar face invidioși chiar și pe zeii nesimțirii și ai minciunii. Pe minunatul site al Primăriei Constanța, http://www.primaria-constanta.ro, la secțiunea „Proiecte”, la categoria „Proiecte Transfrontaliere - Finalizate”, apare „Black Sea Bike”. Pe scurt, Primăria consideră că a finalizat proiectul Black Sea Bike încă de la jumătatea lui septembrie 2016. Atunci, de ce ne mai mirăm că nu s-a mai făcut nimic de mult? Un lucru mai avem de spus: dacă „Black Sea Bike” înseamnă suporturi de pus covoare la bătut, pentru siguranța tuturor, ar fi mai bine să evităm orice proiecte mai are Primăria în gând. Cine știe de ce ne mai lovim. Doamne ferește!

Taguri articol
PrimăriaFăgădăuBlackSeaBikeProiectPromisiuni


12