Primarul din Dobromir, Iusein Visel, s-a întors în funcţie ilegal?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ceartă ca la uşa cortului

Primarul din Dobromir, Iusein Visel, s-a întors în funcţie ilegal?

Administrație 23 Decembrie 2016 / 08:25 4025 accesări
Primarul din Dobromir, Iusein Visel, a revenit în funcție după ce a fost suspendat de prefect. Totuși, viceprimarul Ionuț Ivana spune că Visel nu are dreptul să își reia atribuțiile.

Primarul din Dobromir, Iusein Visel, a revenit în funcție după ce a fost suspendat de prefect. Totuși, viceprimarul Ionuț Ivana spune că Visel nu are dreptul să își reia atribuțiile.

Scandalurile dintre viceprimarul comunei Dobromir, Ionuţ Ivana, şi primarul Iusein Visel nu mai contenesc. După ce în urmă cu câteva zile Visel reuşise să anuleze, printr-o decizie a instanţei, ordinul prefectului Adrian Nicolaescu de suspendare a sa din funcţie, viceprimarul Ionuţ Ivana reaprinde flacăra conflictului cu şeful său din Primăria Constanţa. Ivana acuză că Visel s-a întors ilegal în funcţia de primar, în condiţiile în care instanţa nu a comunicat Prefecturii nicio decizie privind procesul câştigat cu reprezentantul Guvernului în teritoriu. „Iusein Visel s-a cocoţat din nou în funcţia de primar în baza unei minute a instanţei. Nu a mai aşteptat ca Tribunalul Constanţa să comunice oficial decizia prin care primarul din Dobromir a câştigat procesul cu Prefectura. De altfel, cel care avea autoritatea să-l reinstaleze în funcţie pe Visel era prefectul Adrian Nicolaescu. Însă acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, Visel a ridicat bani şi plătit ordine de plată de la Trezoreria Constanța, în numele Primăriei Dobromir, deși nu a trecut perioada de doi ani la care a fost condamnat cu suspendare. Acest lucru este total ilegal. Nicio instituție a statului nu i-a acceptat semnătura pe documentele financiare, iar consilierii locali chiar au solicitat Trezoreriei să nu îi mai dea dreptul de semnătură“, a spus Ionuţ Ivana.

PREFECTUL ADRIAN NICOLAESCU, ARĂTAT CU DEGETUL

Viceprimarul din Dobromir susține că toate ilegalităţile care se comit în comună se petrec cu complicitatea lui Adrian Nicolaescu. „Prefectul judeţului Constanţa, cel care, teoretic, ar fi trebuit să fie apolitic şi să fie garantul respectării legii şi a ordinii publice la nivel local, se comportă mai degrabă ca un apărător al aleşilor condamnaţi penal, cei care, potrivit Curţii Constituţionale a României, nu mai au dreptul de a ocupa funcția de primar. La numai câteva zile după finalizarea alegerilor parlamentare, văzând rezultatul scrutinului şi dându-şi seama că PSD are şanse reale de a forma Guvernul, Adrian Nicolaescu a uitat de îndatoririle sale de prefect şi a găsit o modalitate prin care să se pună bine cu viitorul Executiv, în condiţiile în care prefecţii sunt numiţi de Guvern. Concret, în 15 decembrie, Nicolaescu trebuia să se prezinte la Tribunalul Constanţa, pentru că se judeca dosarul cu numărul 7.109/118/2016, prin care primarul PSD al comunei Dobromir, Iusein Visel, cerea suspendarea ordinului emis de prefect de încetare a mandatului de primar, ordin dat ca urmare a faptului că Iusein Visel este condamnat penal, prin sentinţă definitivă, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Nicolaescu nici nu s-a prezentat, nici nu a făcut demersurile pentru ca Instituţia Prefecturii Judeţului Constanţa să fie reprezentată în instanţă. Astfel, Tribunalul Constanţa a decis suspendarea ordinului prefectului. Conform deciziei, Nicolaescu, în calitate de prefect, a avut un termen de cinci zile pentru a depune recurs, ceea ce nu a făcut. Lipsa de acţiune a prefectului este cu atât mai inexplicabilă cu cât, în 17 noiembrie, Iusein Visel a fost declarat definitiv, de către judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca fiind incompatibil. Aceste două decizii, împreună cu tergiversarea nepermis de mult a prefectului a emiterii iniţiale a ordinului de suspendare a lui Iusein Visel din funcţia de primar, demonstrează că Adrian Nicolaescu pune mai presus interesul personal de a se pune bine cu partidul din viitorul Guvern, pentru a-şi păstra funcţia de prefect, decât respectarea legilor ţării şi apărarea ordinii publice“, a declarat viceprimarul din Dobromir.

Citește și:

Primarul demis Iusein Visel se întoarce în funcție! Instanța a luat decizia

Comuna Dobromir se pregătește de alegeri anticipate?12
Pagina a fost generata in 0.1732 secunde