Primarul din Sinaia, urmărit penal! A ignorat deciziile Consiliului Local

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primarul din Sinaia, urmărit penal! A ignorat deciziile Consiliului Local

Justiție 22 Aprilie 2016 / 19:52 1050 accesări

DNA Ploiești l-a pus sub acuzare pe edilul stațiunii Sinaia pentru abuz în serviciu, după ce acesta ar fi ignorat hotărârilor Consiliului Local care stabileau condițiile în care se puteau înstrăina unele terenuri, primarul fiind pus sub control judiciar, cu interdicția de a-și exercita funcția.

În cursul anului 2010, în contextul în care pe rolul Judecătoriei Sinaia se afla un dosar civil ce privea un litigiu între Primăria Sinaia și trei persoane, concesionari ai unor terenuri, primarul Vlad Oprea " și-a încălcat atribuțiile de serviciu prin nesocotirea hotărârilor Consiliului Local care stabileau foarte clar condițiile în care se puteau înstrăina, în anumite situații, terenurile respective", se arată în comunicatul DNA.

Oprea, printr-o adresă, a comunicat instanței de judecată că Primăria Orașului Sinaia își însușește rapoartele de evaluare întocmite de către evaluatorul autorizat pentru terenurile a căror vânzare se solicitase, „atâta timp cât cei trei concesionari nu solicită Primăriei orașului Sinaia restituirea unor eventuale diferențe de bani”, mai arată procurorii. Comunicarea respectivă a fost semnată, pe lângă edilul Oprea Vlad Gheorghe, și de secretarul primăriei Rădulescu Beatrice.

Ulterior, judecătorul Ruxandra Popescu "a pronunțat o soluție vădit contrară dispozițiilor legale, prin care a dat câștig de cauză reclamanților, în detrimentul primăriei Sinaia", urmarea fiind că orașul Sinaia și Consiliul Local au fost obligate să încheie contracte de vânzare – cumpărare pentru trei terenuri în suprafață totală de peste 500 metri pătrați care făceau obiectul unor contracte de concesiune, la prețuri defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de 214.734,39 euro".

Alături de edilul stațiunii Sinaia sunt cercetați și secretarul Primăriei, Beatrice Eugenia Rădulescu pentru complicitate la abuz în serviciu,dar și Ioniță Maria și Aurora Bunea, consilieri juridici în cadrul Departamentului Juridic, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Primarul Vlad Oprea a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile și are interdicția de a-și exercita funcția de primar.12