Primele doze de vaccin Covid-19 Pfizer-BioNTech au ajuns joi în Marea Britanie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primele doze de vaccin Covid-19 Pfizer-BioNTech au ajuns joi în Marea Britanie

Externe 04 Decembrie 2020 / 08:36 437 accesări
Sursa foto : Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg via Getty Images

Sursa foto : Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg via Getty Images

Primele doze de vaccin Covid-19 Pfizer-BioNTech au ajuns joi în Marea Britanie - la o zi după ce țara a aprobat vaccinul pentru distribuție, potrivit presei britanice.

Departamentul de Sănătate din Marea Britanie a declaratcă până la 800.000 de doze de vaccin sunt puse la dispoziție săptămâna viitoare.

Vaccinurile au fost transportate de o flotă de camioane prin Eurotunnel din Belgia și se îndreaptă spre depozite nedivulgate din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord, potrivit ITV News, afiliat CNN.

Vaccinul la cerere va fi distribuit de la aceste facilități de depozitare la începutul săptămânii viitoare la 50 de centre de spital care acționează ca puncte de vaccinare, potrivit ministerului sănătății.

Joi, directorul adjunct al medicului adjunct al Angliei, Jonathan Van-Tam, a spus „Ne așteptăm să primim (vaccinul Pfizer) în timp foarte scurt în Marea Britanie și mă refer la ore, nu la zile”, într-un interviu acordat BBC Radio.

Prima aprobare a vaccinului: Marea Britanie a devenit prima țară occidentală care a autorizat utilizarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Țara a comandat 40 de milioane de doze de vaccin Pfizer, suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni - aproximativ o treime din populația Marii Britanii - deoarece vaccinarea implică două administrări la distanță de cel puțin trei săptămâni.

Sursa : CNN

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1876 secunde