Primul avion solar din lume, în turneu de promovare a #„future is clean”!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Primul avion solar din lume, în turneu de promovare a #„future is clean”!
Ştiință 03 Mai 2016 / 14:15 589 accesări 0 comentarii

Avionul solar experimental Solar Impulse 2 (SI2) a aterizat în orașul Phoenix din Arizona (vestul SUA), luni seara, finalizând a 10-a etapă a turneului său mondial de promovare a energiilor din surse regenerabile, informează agenția France Presse (AFP). Aparatul de zbor care funcționează cu baterii alimentate cu energie solară a aterizat pe aeroportul Goodyear din Phoenix la ora locală 20.55 (03.55 GMT), după 15 ore și 52 de minute de la decolarea de pe Aeroportul Moffet din San Francisco, California. "Am sosit la #Phoenix - ce zbor incredibil peste deșertul Mojave pentru a promova hashtagul „future is clean”!", a scris pe Twitter pilotul avionului pentru această etapă, elvețianul Andre Borschberg.

Zborul către Phoenix a fost efectuat pe o distanță de 1.150 de kilometri. Această a 10-a etapă a fost cu mult mai scurtă decât cea anterioară, în care celălalt pilot al avionului, elvețianul Bertrand Piccard, a fost la comanda lui Solar Impulse 2 timp de aproape 60 de ore, între Hawaii și San Francisco.

Avionul SI2 funcționează prin reîncărcarea bateriilor grație celor peste 17.000 de celule fotovoltaice instalate pe aripile sale, care captează energia solară. Bateriile aparatului de zbor au fost aproape pline la decolare și s-au descărcat puțin în primele momente, atunci când avionul a zburat pe întuneric. "Atunci când soarele se va ridica pe cer, rezervele de energie ale Solar Impulse 2 vor începe să se reîncarce, grație acestei energii verzi", a scris pe Twitter André Borschberg după o oră de zbor, alăturând postării o imagine a răsăritului de soare.

Solar Impulse 2 a plecat într-o călătorie în jurul lumii la 9 martie 2015 din Abu Dhabi către Muscat, după care s-a îndreptat către Ahmedabad (India), Varanasi (India), Mandalay (Burma), Chongqing (China), Nanjing (China), Nagoya (Japonia), Hawaii și San Francisco (SUA). După ce a ajuns la Phoenix (SUA), avionul mai are de parcurs alte trei etape până la New York, înainte de a traversa Atlanticul, amintește AFP.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1486 secunde