Primul disc înregistrat de Elvis Presley, la licitaţie în ianuarie 2015

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primul disc înregistrat de Elvis Presley, la licitaţie în ianuarie 2015

Monden 15 Noiembrie 2014 / 00:00 608 accesări

Primul disc înregistrat de Elvis Presley, în iunie 1953, când viitorul rege al rock'n'roll-ului voia să ştie cum sună vocea sa înregistrată, va fi scos la licitaţie, alături de alte 67 de obiecte foarte rare, în cadrul unui eveniment organizat la fosta reşedinţă a artistului, Graceland, în Memphis. În iunie 1953, Elvis Presley, pe atunci în vârstă de doar 18 ani, a mers la compania Memphis Recording Service, pentru a înregistra două cântece, ”My Happiness” şi ”That's When Your Heartaches Begin”, pe disc, pentru a afla cum sună vocea sa înregistrată. Presley a plătit patru dolari pentru sesiunea de înregistrare şi a primit un disc cu câte un cântec imprimat pe fiecare faţă. Anul următor, Presley a revenit pentru a înregistra alături de casa de discuri Sun Records, devenind apoi regele rock'n'roll-ului.

Discul înregistrat în iunie 1953 va fi scos la licitaţie alături de alte 67 de obiecte rare, în ianuarie 2015, într-un eveniment organizat la reşedinţa lui Presley, Graceland, în Memphis, SUA. Acest disc este descris ca fiind ”parte din Sfântul Graal al artefactelor din istoria rock'n'roll-ului”. Potrivit unor relatări din presa americană, Presley ar fi făcut înregistrarea parţial şi pentru a oferi un cadou mamei sale, dar familia sa nu avea un pick-up pentru a putea asculta discul, astfel că artistul ar fi dus la un prieten, pentru a-l asculta, şi apoi l-a lăsat acolo. Înregistrarea din 1953 va fi scoasă la licitaţie pentru prima dată, în cadrul evenimentului din ianuarie 2015. Printre celelalte obiecte care vor fi puse în vânzare se află permisul de conducere al cântăreţului, emis în 1952, un contract din 1955 privind o serie de spectacole în cadrul emisiunii de televiziune şi radio „Louisiana Hayride“ şi o jachetă purtată în filmul ”Dragoste la Las Vegas / Viva Las Vegas”, din 1964. Licitaţia va avea loc pe 8 ianuarie, când Elvis Presley ar fi împlinit 80 de ani.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac ce a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis, Graceland, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente. Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1451 secunde