Primul militar turc ucis în ofensiva din nordul Siriei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Primul militar turc ucis în ofensiva din nordul Siriei
Externe 11 Octombrie 2019 / 17:02 451 accesări 0 comentarii

Un militar turc a fost ucis în cadrul operaţiunii desfăşurate de Ankara în zona de nord a Siriei, a informat vineri Ministerul turc al Apărării, citat de agenţia DPA.

Acesta este primul deces înregistrat în rândul militarilor turci de la declanşarea operaţiunii „Izvorul Păcii” în nordul Siriei. Potrivit Ministerului, alţi trei militari au fost răniţi în urma confruntărilor cu miliţia kurdă YPG, pe care Turcia o consideră apropiată a Partidului Muncitorilor din Kurdistan, organizaţie interzisă de autorităţile de la Ankara.

Ministerul a mai comunicat că 49 de „terorişti” au fost „neutralizaţi” în cadrul ofensivei de vineri. Astfel, numărul total al deceselor se ridică la 277 de la lansarea operaţiunii.

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.131 secunde