Primul premier al Cubei din ultimii 43 de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Primul premier al Cubei din ultimii 43 de ani
Externe 22 Decembrie 2019 / 18:31 703 accesări 0 comentarii

Preşedintele Cubei, Miguel Diaz-Canel l-a numit pe actualul ministru al Turismului, Manuel Marrero Cruz, în funcţia de prim-ministru, astfel că ţara comunistă va avea un premier pentru prima dată după 1976.

Funcţia de prim-ministru a fost eliminată în 1976 de către Fidel Castro, însă anul acesta s-a decis reintroducerea acestei funcţii în urma unor modificări constituţionale.

Astfel, Marrero Cruz, în vârstă de 56 de ani, va prelua o parte din actualele responsabilităţi ale preşedintelui ţării. „Şeful Guvernului va fi mâna dreaptă a preşedintelui republicii”, a anunţat site-ul de ştiri Cubadebate, deţinut de stat.

Cu toate acestea, criticii susţin că această modificare este una de formă, în condiţiile în care Partidul Comunist Cubanez şi Armata rămân singurele instituţii de decizie din această ţară.

Numirea noului premier a fost aprobată cu unanimitate de voturi sâmbătă de către Parlament.

Marrero Cruz a fost numit ministru al Turismului de către Fidel Castro în 2004, iar de atunci, sectorul turistic din Cuba a cunoscut o perioadă de creştere puternică. utorităţile de la Havana nu au anunţat până în acest moment cine va prelua portofoliul Turismului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1619 secunde