Primul Seminar SPORT AIKIDO din România, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La sfârşitul acestei săptămâni Primul Seminar SPORT AIKIDO din România, la Constanța
Sport 07 Iunie 2018 / 12:29 678 accesări 0 comentarii

Sala mare a Complexului Sportiv „Tomis” din Constanța (str. Flămânda nr. 11) va găzdui la sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă şi duminică, primul Seminar SPORT AIKIDO (Aikido Competițional) din România. Pentru buna pregătire a sportivilor săi, Școala de Aikido Constanța organizează primul seminar de acest gen, care va fi condus de sensei Bob Jones (Marea Britanie) - 7 dan, Director Executiv (CEO) al British Aikido Association (cea mai mare organizație de Aikido din lume) și secretar al Worldwide Sport Aikido Federation (WSAF).

Școala de Aikido Constanța, condusă de sensei Iulian Bosoi - 3 dan, este singura organizație de Aikido din România afiliată la Worldwide Sport Aikido Federation (www.wsafaikido.org) - organizație ce gestionează și promovează Aikido-ul Competițional pe plan internațional. Seminarul este organizat cu ajutorul sponsorului Hotel „Aurora” din Mamaia şi este deschis tuturor practicanților și iubitorilor de arte marțiale, urmând să se desfăşoare sâmbătă, 9 iunie, și duminică, 10 iunie, între orele 10.00-3.00 și 15.00 -18.00

Obiectivele Seminarului sunt asemănările dintre Aikido Sportiv și cel Tradițional, Aikido Sportiv - principii / tehnici de bază, Aikido Competițional în cadrul WSAF - Embu (Kata) și Randori, crearea unui Kata liber (freestyle).

Sensei Bob Jones practică arte marțiale din 1966, cu gradul de 7 Dan în Tomiki Aikido, 4 Dan Aikido Tradițional și 1 Dan Judo. El s-a pregătit în Japonia și a predat Aikido în SUA, Australia și mai multe țări europene. În calitate de competitor a câștigat mai multe titluri la nivel regional, național și internațional, inclusiv medalia de aur la Campionatele Europene pe echipe, în 1983. Cariera sa competițională în Aikido se întinde din 1973 până în 1993, fiind încununată cu 40 de medalii.

„În calitate de instructor principal al clubului de Aikido Leeds Central, Bob Jones a condus echipa sa spre 20 de medalii naționale la secțiunea de juniori și 14 medalii naționale de seniori. Clubul din Leeds a adus mulți componenți ai lotului național și a obținut mai multe medalii britanice la nivel internațional decât oricare alt club (127 de succese din 1989 până acum). De asemenea, este Coordonator Formare Instructori și Manager al Echipei Naționale. În prezent, conduce și predă în cadrul Ichiban Dojo din Leeds și scrie pentru revista Martial Arts Illustrated, fiind totodată, implicat în dezvoltarea WSAF”, a spus sensei Iulian Bosoi, președintele Asociației AIKI DOJO Constanța.Pagina a fost generata in 0.1471 secunde