Primul termen de apel în dosarul crimei de la Mangalia are loc, joi, la Curtea de Apel Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primul termen de apel în dosarul crimei de la Mangalia are loc, joi, la Curtea de Apel Constanţa

Justiție 13 Iunie 2024 / 07:38 770 accesări

Primul termen de apel în dosarul în care tânăra Loredana Atănăsoaie a fost condamnată, pe fond, la 15 ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale, cadavrul victimei fiind găsit sub o bancă într-un parc din Mangalia, are loc, joi, la Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit datelor de pe portalul instanţelor de judecată, şedinţa va începe la ora 9,00.

Tribunalul Constanţa s-a pronunţat pe fond în acest dosar, în luna aprilie, la al doilea termen.

Astfel, instanţa a condamnat-o pe inculpată la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, stabilind şi pedepse de câte 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, respectiv pentru operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, dar şi de 9 luni pentru acces ilegal la un sistem informatic.

Magistraţii au dispus contopirea pedepselor şi au aplicat inculpatei sentinţa cea mai grea - a închisorii de 12 ani şi 6 luni, la care se adaugă o treime din totalul celorlalte, urmând ca acesteia să-i fie aplicată în final pedeapsa rezultantă a închisorii de 15 ani şi 3 luni.

De asemenea, Loredana-Ionela Atănăsoaie este obligată la plata sumei de 75.000 de euro (în echivalentul în lei la cursul oficial al BNR la data plăţii) cu titlul de daune morale.

Pe 6 august 2023, o fată de 18 ani din Vaslui a fost găsită moartă sub o bancă dintr-un parc din Mangalia.

Victima avea 18 ani, la fel și prietena ei cea mai bună, care a recunoscut că a ucis-o după ce a lovit-o, apoi i-a tăiat gâtul cu un cuțit.

Loredana și-a omorât prietena în camera de hotel unde erau cazate, în Saturn.

A pus-o într-un geamantan, iar apoi a plecat în parc, unde a lăsat cadavrul sub o bancă, revenind la unitatea de cazare.

În imaginile de pe camerele Primăriei Mangalia este surprins și momentul în care tânăra suspectată de oribilă crimă târăște bagajul spre bancă.12