Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în vizită oficială în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în vizită oficială în România
Politică 20 Aprilie 2017 / 11:17 449 accesări 0 comentarii

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, face joi o vizită oficială, în România, unde se va întâlni cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, cu premierul Sorin Grindeanu, dar şi cu miniştrii Tudorel Toader şi Carmen Dan. Frans Timmermans se va întâlni cu președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, urmând ca oficialul să discute cu membrii comisiilor juridice și pentru afaceri europene din Parlamentul României. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene va discuta şi cu prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, cu ministrul justiției, Tudorel Toader, și cu ministrul afacerilor interne, Carmen Dan. Frans Timmermans va discuta și cu liderii partidelor parlamentare, precum și cu partenerii Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) din domeniul justiției. Timmermans va dialoga cu cetăţenii, la sfârşitul vizite sale, la Muzeul Național de Artă, pe teme legate de Cartea albă privind viitorul Europei, aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma și a zece ani de la aderarea României la UE, informează Comisia Europeană. Prim vicepreşedintele Comisiei Europene a declarat, pe Twitter, la începutul lunii februarie, în contextul protestelor generate de adotarea OUG 13 privind modificarea Codurilor penale, că Executivul UE este la dispoziţia autorităţilor române, pentru a coopera şi cere din nou continuarea luptei împotriva corupţiei."Suntem la dispoziţia autorităţilor române. Suntem în dispoziţie de cooperare. Dar suntem clari privind continuarea luptei anticorupţie", a scris Timmermans.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a susţinut, într-o conferinţă de presă, că urmăreşte cu atenţie ce se întâmplă în Parlamentul din România şi a subliniat că Executivul UE nu ţine de cont de orientările politice în actuala situaţie din ţara noastră, ci vrea să ajute la eliminarea corupţiei endemice.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2264 secunde