Prințesa Turandot, așteptată la Teatrul „Oleg Danovski”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Duminică

Prințesa Turandot, așteptată la Teatrul „Oleg Danovski”

Cultură 20 Noiembrie 2015 / 18:02 979 accesări

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, ultima seară a săptămânii îi este dedicată frumoasei și neîndurătoarei prințese chineze Turandot. Spectacolul lui Puccini, prezentat duminică, de la ora 18.30, pe scena tomitană, sub bagheta dirijorală a maestrului Gheorghe Stanciu, are prestanța unui eveniment de înaltă ținută artistică, așa cum se cuvine să fie la cea de-a 41-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului.

INVITAȚI DIN VIENA ȘI BUCUREȘTI În rolul titular, melomanii o vor asculta pe soprana Madeleine Pascu din București, iar prințul Calaf va fi redat de tenorul Alexandru Badea din Viena. Seara de duminică va coincide și cu un debut, cel al sopranei Laura Efimie, care o va interpreta cu sensibilitate pe Liu. „Laura Efimie o va înlocui cu multă durere pe Roxana Bageac. Va cânta cu aceeași dragoste, dar mereu mă voi gândi la interpretarea sfâșietoare a Roxanei. Ar trebui să nu uităm niciodată valorile, din orice domeniu”, a spus directorul Teatrului „Oleg Danovski”, soprana Daniela Vlădescu.

Florin Diaconescu, Constantin Acsinte, Doru Iftene, Marius Eftimie și Anton Zidaru vor contribui la succesul acestui spectacol, neterminat de Puccini. În actul al treilea, imediat după ce bătrânul Timur iese din scenă purtând-o în brațe pe Liu, orchestra se oprește un moment, iar în locul dedicat subtitrării în limba română va apărea textul: „În acest moment, maestrul a pus pana jos”. Cuvintele îi sunt atribuite dirijorului Arturo Toscanini, care în timpul premierei mondiale de la Scala din Milano, din 1926, a lăsat bagheta jos. Opera a continuat, iar publicul a urmărit cu emoție finalul operei, așa cum l-a gândit Franco Alfano, cel care a încheiat partitura lui Puccini.

Biletele pentru acest spectacol, regizat de Alice Barb, au prețurile de 30, 40 și 50 de lei și pot fi achiziționate și duminică, începând cu ora 17.30. Elevii, studenții și pensionarii vor plăti pe un tichet 20 de lei.

Citește și:

Tenorul Florin Diaconescu, celebrat de Teatrul „Oleg Danovski”

Artiști constănțeni la Gala Premiilor Operelor Naționale

La 35 de ani - Soprana Roxana Bageac își serbează ziua în „Corul îngerilor”

„Turandot”, primită cu aplauze și emoții12