Prinţul Harry îşi încheie activitatea militară în iunie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prinţul Harry îşi încheie activitatea militară în iunie
Externe 18 Martie 2015 / 00:00 588 accesări 0 comentarii

Palatul Kensington a anunțat ieri că prinţul Harry, al patrulea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, va părăsi armata britanică în iunie, după zece ani de activitate. În vârstă de 30 de ani, prinţul Harry a recunoscut că îi este greu să renunţe la activitatea militară, iar anii petrecuţi în armată îi vor rămâne în memorie toată viaţa. El a participat la două misiuni în Afganistan, în calitate de copilot pe un elicopter de luptă.

            Înainte de a-şi încheia activitatea militară, însă, prinţul Harry se va antrena cu militarii australieni, în aprilie. Căpitanul Harry Wales, aşa cum este cunoscut în armata britanică, se va antrena cu militarii australieni în oraşele Sydney, Darwin şi Perth, a declarat şeful forţelor de apărare australiene, Mark Binskin. Turul australian este o extindere a serviciului militar obişnuit al prinţului în armata britanică. Prinţul Harry va participa, de asemenea, la comemorarea a 100 de ani de la campania Gallipoli din Primul Război Mondial, din Turcia, la 25 aprilie. Într-un comunicat ce confirmă că prinţul va renunţa la cariera militară în iunie, Harry precizează că decizia a fost grea, dar s-a declarat emoţionat în legătură cu viitorul.

            Neil James, directorul executiv al centrului de reflecţie Australian Defense Association, a declarat că prinţul ar putea fi ataşat unui escadron de elicoptere de recunoaştere în oraşul nordic Darwin şi, posibil, unei unităţi aeriene de sprijinire a unui regiment de comando la Sydney. Oraşul Perth de pe coasta de vest este sediul Regimentului Special al Forţelor Aeriene, care foloseşte elicoptere în exerciţiile de antrenament, a precizat James. Darwin este şi o zonă de antrenament pentru puşcaşii marini americani şi baza regimentului de infanterie aborigen cunoscut ca NORFORCE.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1578 secunde