Prinţul Harry va intra în posesia moştenirii lăsate de prinţesa Diana

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prinţul Harry va intra în posesia moştenirii lăsate de prinţesa Diana
Monden 02 Septembrie 2014 / 00:00 428 accesări 0 comentarii

Pe 15 septembrie, când va împlini vârsta de 30 de ani, prinţul Harry al Marii Britanii va intra în posesia moştenirii de zece milioane de lire sterline, circa 12,6 milioane de euro, lăsată de mama sa, prinţesa Diana. Moştenirea prevăzută în testamentul prinţesei Diana este egală cu cea lăsată fratelui său mai mare, prinţul William, care a intrat în posesia banilor în anul 2012. Tabloidul britanic ”Daily Mail” estimează însă că Harry va primi mai mulţi bani decât fratele său, având în vedere dobânzile acumulate în ultimii doi ani.

Banii provin dintr-un fond lăsat celor doi prinţi prin testamentul redactat de Lady Diana în 1993. Documentul original prevedea ca transferul averii să aibă loc atunci când fiecare dintre copii va împlini 25 de ani, dar detaliile moştenirii au fost schimbate printr-un ordin judecătoresc în decembrie 1997, la trei luni după moartea prinţesei Diana. Mama celor doi prinţi stipulase în testament ca banii să fie împărţiţi în mod egal între fiii săi. Fiul cel mare, William, îşi va mări însă averea când va deveni prinţ de Wales, moment în care va primi Ducatul de Cornwall. William va deveni prinţ de Wales, titlu deţinut în prezent de tatăl său, când prinţul Charles va deveni rege ale Marii Britanii.

Veniturile anuale ale prințului Harry se ridică în prezent la aproape 38.000 de lire sterline, bani câştigaţi din funcţia sa de căpitan în armată. Prinţul locuieşte foarte aproape de casa în care a copilărit, la Nottingham Cottage, vizavi de fratele său. În afara banilor care îi vor intra în cont, prințul Harry va moşteni celebra rochie de mireasă a mamei sale, aflată în prezent în posesia fratelui prinţesei Diana, lordul Charles Spencer, dar şi o serie de alte obiecte care i-au aparţinut prinţesei. Lady Diana Spencer s-a căsătorit cu prinţul Charles în anul 1981. Cei doi s-au despărţit în 1992 şi au divorţat în 1996.

Prinţesa Diana şi iubitul ei Dodi al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed al-Fayed, dar şi şoferul lor, Henri Paul, au murit într-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, în tunelul de sub podul Alma din Paris. Dodi al-Fayed şi şoferul au fost declaraţi morţi la locul accidentului, în timp ce prinţesa Diana a murit mai târziu, la spital.Pagina a fost generata in 0.1723 secunde