„Prioritățile mele sunt legate de protecţia mediului în Constanţa“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Candidatul PNL la Senat Lucia-Ana Varga:

„Prioritățile mele sunt legate de protecţia mediului în Constanţa“

Politică 27 Octombrie 2016 / 18:26 2113 accesări

Lucia-Ana Varga: „Cei care mă cunosc știu că am acționat, din orice funcție publică, în interesul cetățenilor protejând mediul și exact acest lucru intenționez să îl fac și din funcția de senator de Constanța“

Lucia-Ana Varga: „Cei care mă cunosc știu că am acționat, din orice funcție publică, în interesul cetățenilor protejând mediul și exact acest lucru intenționez să îl fac și din funcția de senator de Constanța“

Cotidianul „Telegraf” continuă campania de prezentare a candidaților liberali din Constanța la alegerile parlamentare, care vor avea loc în 11 decembrie. În această ediție, prezentăm un interviu cu Lucia-Ana Varga. Ea se află pe poziția a doua în lista de candidați pentru Senat din partea PNL Constanța. Fost ministru al Pădurilor, Apelor şi Pisciculturii, Lucia-Ana Varga beneficiază de o experiență bogată în ceea ce privește problematica de mediu. Varga s-a remarcat prin pozițiile luate împotriva defrișărilor ilegale de pădure și s-a luptat în Parlament pentru adoptarea unui nou Cod Silvic, care prevedea reglementări stricte și sancțiuni pentru tăierea nerațională sau ilegală a pădurilor. În interviul acordat cotidianului nostru, Varga a spus că dorește, în calitate de viitor senator, să rezolve cu prioritate problemele legate de protecţia mediului în Constanţa și să promoveze politici de sprijinire a familiilor active.

Reporter (Rep.): De ce candidați?

Lucia-Ana Varga (L.A.V.): Candidez pe lista PNL Constanța pentru Senatul României la alegerile parlamentare din 11 decembrie pentru a continua proiectele începute în domeniul protecţiei mediului, sănătăţii şi sprijinirii familiei din postura de secretar de stat, apoi ministru al Mediului.

Rep.: Cum v-aţi caracteriza în câteva cuvinte? Care consideraţi că ar fi într-un cuvânt atuul dvs?

L.A.V.: Consider că sunt un om perseverent, tenace, muncitor, deschis dialogului, pregătit profesional şi de bună credinţă. Sunt loială valorilor liberale. Atuul meu este experienţa profesională şi politică.

Rep.: În ce măsură credeți că experiența dvs. profesională vă va ajuta în activitatea parlamentară?

L.A.V.: Experienţa mea profesională constituie fundamentul activităţii parlamentare. Cunosc procedurile parlamentare, modul de iniţiere şi susţinere a proiectelor de legi, a instrumentelor de control a activităţii Guvernului. De asemenea, deţin experienţa profesională necesară pentru a argumenta susţinerea sau respingerea proiectelor de lege din domeniul protecţiei mediului şi social în contextul dezvoltării durabile.

Rep.: Care este prima problemă pe care doriți să o rezolvați pentru județul Constanța din postura de senator?

L.A.V.: În calitate de senator, îmi propun să rezolv cu prioritate problemele legate de protecţia mediului în Constanţa şi asigurarea unui management integrat al zonei costiere, prin îmbunătăţirea cadrului legislativ, care să susţină investiţii pentru reducerea poluării, conservarea biodiversităţii şi sprijinirea dezvoltării comunităţilor locale. Județul Constanța are foarte multe probleme de mediu. Cei care mă cunosc știu că am acționat, din orice funcție publică, în interesul cetățenilor protejând mediul în scopul dezvoltării durabile și exact acest lucru intenționez să îl fac și din funcția de senator de Constanța.

Rep.: Actualul Parlament are, în momentul de față, o imagine nu tocmai bună. Ce ar trebui să facă noul Legislativ pentru a scăpa de această „moștenire“?

L.A.V.: Soluții pentru recredibilizarea Parlamentului sunt, iar Partidul Național Liberal are oameni capabili să le pună în practică. Însă este nevoie de un efort al tuturor partidelor. Avem nevoie de eficienţă sporită în derularea activităţii parlamentare, de îmbunătăţirea transparenţei procesului legislativ și de sporirea oportunităţilor de dialog cu toţi factorii implicaţi, în faza de iniţiere a propunerilor legislative şi în timpul dezbaterilor. Va fi un drum dificil, însă prin seriozitate și perseverență vom reuși. Deschiderea Partidului Național Liberal către societatea civilă este de notorietate, în același timp PNL este singurul partid pentru care criteriile de integritate sunt reguli, nu sugestii. Cred că aceste atribute ne califică să conducem un efort clar de reformă a clasei politice și implicit a Parlamentului, în beneficiul cetățenilor.

Rep.: De ce ar trebui să voteze locuitorii judeţului candidații PNL Constanţa?

L.A.V.: Filiala Constanța a Partidului Național Liberal vine în faţa alegătorilor cu propuneri de candidaţi oneşti, pregătiţi profesional, apreciaţi în comunităţile din care fac parte, recunoscuţi în mediile profesionale din care provin. În același timp, Partidul Național Liberal vine cu un program de guvernare cu soluții concrete în sprijinul creşterii calităţii vieţii cetăţenilor, protejării patrimoniului natural, dezvoltării economice durabile. PNL Constanța are cea mai bună ofertă politică din aceste alegeri parlamentare și reprezintă singura alternativă onestă la PSD.

Rep.: Ce doriți să le transmiteți constănțenilor?

L.A.V.: Vă voi reprezenta cu cinste şi profesionalism în Parlament. Întreaga mea experiență în problematica de mediu va fi pusă la dispoziția constănțenilor.

Citește și:

„Dacă nu vă place actuala clasă politică, schimbați-o!“

„Cetățenii vor reînnoirea clasei politice. Voi contribui la această schimbare“

PNL Constanța a depus listele de candidați la BEJ12
Pagina a fost generata in 0.3315 secunde