Probleme GRAVE descoperite de veterinarii constănțeni! Ce s-a întâmplat?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Probleme GRAVE descoperite de veterinarii constănțeni! Ce s-a întâmplat?

Social 31 Iulie 2018 / 17:07 829 accesări

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 23 - 27 iulie, s-au materializat prin verificări la 54 de obiective: 6 depozite alimentare, 5 super/hipermarket-uri, 3 magazine alimentare, 14 laboratoare cofetărie/patiserie, 3 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 3 unități de comercializare produse congelate, o unitate fabricare ceai, o unitate fabricare prăjituri și produse conservate de patiserie, o unitate fabricare produse alimentare congelate, 6 depozite de consum, 9 mijloace de transport produse alimentare, 2 gospodării non-profesionale.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la: refuzul de către proprietarul de animale a tăierii sau uciderii a animalelor bolnave ori suspecte de boli transmisibile la animale, în scopul lichidării focarelor şi prevenirii difuzării bolilor transmisibile supuse măsurilor oficiale de declarare şi carantină; efectuarea transportului produselor de origine animală, care pot constitui vectori ai agenţilor patogeni, cu încălcarea măsurilor dispuse de autoritatea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor competentă, în cazul evoluţiei unor boli transmisibile, declarabile şi carantinabile; sacrificarea animalelor fără asomare; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea direct către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.900 de lei. Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 1686 de kg, lapte şi produse lactate - 437 de kg, peşte şi produse din peşte - 133 de kg, ouă - 93 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 38.039 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. DSVSA Constanța nu a dat publicității numele unităților descoperite cu probleme, potrivit regulamentului intern.12
Pagina a fost generata in 0.2038 secunde