Probleme pentru Pique la antrenamentul naționalei Spaniei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru că a votat pentru independența Cataloniei la referendumul de duminică

Probleme pentru Pique la antrenamentul naționalei Spaniei

Sport 03 Octombrie 2017 / 18:17 587 accesări
„Afară cu Pique” scrie pe hârtia ținută în mâini de acest suporter al naționalei Spaniei

„Afară cu Pique” scrie pe hârtia ținută în mâini de acest suporter al naționalei Spaniei

Fundaşul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, a fost apostrofat de fanii prezenţi la antrenamentul naţionalei Spaniei, care i-au reproşat că nu merită să fie în lot deoarece şi-a manifestat susţinerea pentru Catalonia. „Pique, ticălos, afară din naţională”, „Pique, Spania este ţara ta”, i-au scandat fanii, majoritatea afişând banderole cu drapelul spaniol. Conform „Marca“, şi selecţionerul Julen Lopetegui a fost ţinta insultelor pentru că l-a convocat pe Pique.

Cu jumătate de oră înainte ca antrenamentul echipei naţionale să înceapă, porţile bazei „Ciudad de Fútbol” au fost deschise pentru spectatori şi presă. Unul dintre suporteri a ridicat o pancartă pe care a scris „Pique, ne provoci scârbă”. Restul oamenilor prezenţi la antrenament au salutat gestul domnului respectiv, după care au început să scandeze „Afară cu Pique!”. Poliţiştii prezenţi la faţa locului l-au îndemnat pe suporter să ascundă pancarta cu pricina. Înainte de a părăsi incinta, suporterii au mai scandat „Trăiască Jandarmeria!”, cu aluzie la evenimentele petrecute duminică în Catalonia. Câţiva suporteri n-au fost de acord cu ce s-a întâmplat la antrenamentul echipei naţionale şi au huiduit întreaga scenă.

Gerard Pique a declarat duminică, după meciul cu Las Palmas, disputat cu porţile închise, că se simte catalan mai mult ca niciodată şi că, dacă se consideră că reprezintă o problemă prin opiniile sale, este dispus să se retragă din naţionala Spaniei. „Sunt mândru de poporul catalan. A fost cea mai nefastă experienţă din viaţa mea. Dacă preşedintele federaţiei crede că deranjez prin venirea mea la echipa naţională, nu am nicio problemă să mă dau la o parte mai devreme de 2018 (n.r. - Pique a anunţat că se retrage din naţionala Spaniei după CM 2018). Echipa naţională nu e o competiţie de patriotism. Mergi acolo şi joci cât de bine poţi. Eu aşa văd”, a spus Pique duminică.

În total, 90% dintre cei 2,26 milioane de catalani care au votat duminică s-au pronunţat pentru independenţă, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului Cataloniei, Jordi Turull, precizând că aproape 8% dintre votanţi au respins independenţa, iar restul voturilor au fost albe sau nule. Cel puţin 844 de persoane şi 33 de poliţişti au fost răniți în cursul descinderilor violente ale poliţiei. În Catalonia sunt înregistraţi în total 5,3 milioane de alegători.

Taguri articol


12