Proceduri noi pentru emiterea rovinietelor prin SMS

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În rețelele Telekom, Vodafone și Orange

Proceduri noi pentru emiterea rovinietelor prin SMS

Social 03 Martie 2017 / 09:30 2088 accesări

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează clienții Telekom, Vodafone și Orange că împreună cu operatorii de telefonie mobilă a implementat modalitățile tehnice de interconectare pentru achitarea rovinietelor pentru noile categorii de vehicule. „Noile tarife au intrat în vigoare de la începutul lunii martie 2017, odată cu aplicarea prevederilor Legii nr. 221/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România”, se precizează într-un comunicat al CNAIR. Astfel, utilizatorii rețelei de drumuri naționale din România, deținători de cartele SIM ai operatorilor de telefonie specificați, pot achita rovinieta prin SMS pentru toate categoriile de vehicule prevăzute în Anexa nr. 1 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002, cu modificările și completările ulterioare.

CNAIR oferă și un exemplu de tranzacție finalizată cu succes, pentru care se emite rovinieta prin intermediul SMS. Astfel, dacă vehiculul are numărul de înmatriculare B54AJV, este autoturism și doriți în data de 21.02.2017 să achitați o rovinietă, pașii sunt următorii:

1. veți trimite la numărul 7500 un SMS cu textul B54AJV A

1. veți primi un SMS cu textul „Vrei rovinieta cat.A (autoturism)-7zile, pt. B54AJVL tarif 3 EUR. Cost total X.XX EUR+TVA. Trimite DA pt. confirmare”;

2. veți trimite la numărul 7500 un SMS cu textul „DA”

3. veți primi un SMS cu textul „A fost emisă rovinieta ………….. categoria A, pentru vehiculul B54AJV, valabilă până la 27.02.2017, ora 23:59:59. Detalii valabilitate rovinieta: www.cnadnr.ro”.

Administratorul rețelei rutiere mai precizează că „prin intermediul SMS, tariful de utilizare se achită numai pentru vehiculele înmatriculate în România, în funcție de tipul vehiculului și doar pentru perioada minimă de utilizare, data și ora de început a valabilității rovinietei fiind data și ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă a taxării tranzacției”.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2067 secunde