Procesul lui Darius Vâlcov, amânat până la primirea unei motivări a CCR

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Procesul lui Darius Vâlcov, amânat până la primirea unei motivări a CCR
Justiție 17 Septembrie 2019 / 10:33 1687 accesări 0 comentarii

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să amâne pentru 15 octombrie dosarul în care Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, deoarece Curtea Constituţională nu a motivat decizia pe completurile specializate.

Magistraţii instanţei supreme au amânat (decizie luată cu majoritate), marţi, dosarul în care Darius Vâlcov a fost cercetat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, deoarece Curtea Constituţională nu a motivat decizia pe completurile specializate. Vâlcov nu s-a prezentat la termenul de marţi. Următorul termen va avea loc pe 15 octombrie.

Pe 3 iulie 2019, Curtea Constituţională a stabilit că există un conflict între Parlament şi ÎCCJ şi a anunţat că vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte, soluţionate în prima instanţă înaintea deciziei ÎCCJ din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive.

Pe 8 februarie 2018, fostul ministru al Finanţelor şi fost consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat, în primă instanţă, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), la opt ani de închisoare.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1305 secunde