Procurorii au clasat o nouă plângere la adresa arhiepiscopului Tomisului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Procurorii au clasat o nouă plângere la adresa arhiepiscopului Tomisului
Eveniment 10 Iulie 2020 / 12:43 517 accesări 0 comentarii

Ahiepiscopia Tomisului a anunţat că procurorii au clasat o nouă plângere la adresa arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, şi a mai multor preoţi.

Aceștia erau acuzaţi că ritualul de împărtăşire cu o linguriţă le-ar fi pus credincioșilor viaţa în pericol în contextul pandemiei de coronavirus.

Conform Spotmedia.ro “Pe 20 mai 2020, Emil Moise a făcut o nouă plângere penală, de data aceasta către DIICOT – Constanţa, cu trei acuze la adresa IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, şi a preoţilor slujitori din arhiepiscopie: zădărnicirea combaterii bolilor, instigare publică şi comunicare de informaţii false.

Totodată, a doua zi, pe 21 mai 2020, trei cetăţeni formulau o altă plângere penală către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în care IPS Teodosie şi alţi preoţi din arhiepiscopie erau acuzaţi tot de infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată în comunicat.

Arhiepiscopia Tomisului a precizat că la începutul lunii iulie aceste cauze au fost clasate și spune că speră ca astfel să înceteze ostilităţile la adresa preoţilor şi a ritualului de împărtăşire.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.12 secunde