Procurorii cer doi ani de închisoare pentru Neymar!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Procurorii cer doi ani de închisoare pentru Neymar!

Sport 23 Noiembrie 2016 / 17:44 323 accesări
Justiția spaniolă vrea ca Neymar să facă închisoare!

Justiția spaniolă vrea ca Neymar să facă închisoare!

Parchetul spaniol cere o pedeapsă de doi ani de închisoare şi o amendă de 10 milioane de euro pentru starul brazilian al Barcelonei, Neymar, în dosarul transferului său de la FC Santos. Potrivit „El Mundo Deportivo“, pentru tatăl lui Neymar au fost cerute aceleaşi pedepse, pentru mama fotbalistului - un an de închisoare şi zece milioane de euro amendă, pentru Sandro Rosell, fost preşedinte al FC Barcelona, cinci ani de închisoare şi zece milioane de euro amendă, pentru Odilio Rodrigues, fost preşedinte al FC Santos, trei ani de închisoare, iar pentru cluburile FC Barcelona şi FC Santos - amenzi de 8,4 milioane, respectiv 7 milioane de euro.

Neymar şi conducătorii clubului FC Barcelona vor trebui să explice în faţa unui tribunal neregulile sesizate în ceea ce priveşte transferul atacantului brazilian de la FC Santos la gruparea catalană. Neymar riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi doi ani de închisoare. Neymar şi FC Barcelona sunt acuzaţi de „corupţie în sectorul privat şi înşelăciune”.

Potrivit judecătorului, contractul prin care Neymar a primit o plată anticipată de 40 de milioane de euro de la Barcelona, în 2013, pentru a refuza toate ofertele unor cluburi concurente, „a afectat piaţa liberă a transferurilor de jucători de fotbal, împiedicând ca fotbalistul să intre pe piaţă conform regulilor concurenţei libere”.

În acest dosar, totul a plecat de la o plângere depusă de fondul de investiţii brazilian DIS, care deţinea 40% din drepturile lui Neymar. Într-o primă fază, Barça anunţase că transferul jucătorului a costat 57,1 milioane de euro. Potrivit justiţiei spaniole, el a costat în realitate cel puţin 83,3 milioane. DIS, care a primit 6,8 milioane de euro din cele 17,1 virate lui FC Santos, consideră că Neymar şi FC Barcelona s-au înţeles pentru a ascunde valoarea reală a transferului şi a-i vira astfel mai puţini bani.

Clubul catalan a ajuns la o înţelegere cu procurorii în luna iunie şi a acceptat să plătească suma de 5,5 milioane euro pentru a evita un proces de evaziune a taxelor fiscale din transferul lui Neymar. Judecătorul a clasat cazul în luna iunie, dar procurorul-şef a redeschis procesul în luna septembrie.

Citește și:

Transferul lui Neymar la FC Barcelona va ajunge în instanță

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.303 secunde