Procurorul Adina Florea, nominalizată la şefia DNA, a primit aviz negativ la CSM

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Procurorul Adina Florea, nominalizată la şefia DNA, a primit aviz negativ la CSM
Justiție 08 Octombrie 2018 / 14:02 1742 accesări 1 comentariu

Procurorul Adina Florea, nominalizată de Toader la şefia DNA, a primit AVIZ NEGATIV la CSM. Un singur vot favorabil în Secţia de procurori

Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au avizat-o negativ, luni, pe Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef DNA, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul CSM. Avizul în acest caz este unul consultativ.

Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au avizat-o negativ, luni, pe Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef DNA, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. Surse din Consiliu au declarat că votul a fost de 6 la 1.

"În şedinţa din data de 8 octombrie 2018, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa", se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii,

Reamintim că, în 2009,CSMi-a respins candidatura pentru un nou mandat de procuror general al României fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, printre altele, pentru inconsecvenţă şi lipsă de viziune.Într-un interviu acordat în 2009 pentru Agerpres, Kovesi a vorbit despre audierea sa de la Consiliul Superior al Magistraturii, precizând că este de părere că magistrații au luat o astfel de decizie din cauza criticilor pe care aceasta le-a adresatCSMîn timpul mandatului său.

Hotărârea Secţiei pentru procurori va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei. Avizul este consultativ.

Interviul Adinei Florea a durat aproape trei ore. În cadrul audierii, Adina Florea a criticat măsurile luate de conducerea anterioară a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizând că unii procurori -vedetă ai DNA "au fost scoşi în faţă", dar şi că numărul de achitări în cazul dosarelor instrumentate de DNA a fost mare.

Adina Florea a criticat şi activitatea per ansamblu a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizând că procurorii s-au axat foarte mult pe infracţiuni de abuz în serviciu, în condiţiile în care obiectul de activitate al DNA îl constituie infracţiunile de corupţie la nivel înalt.

Referitor la protocolul din 2016 dintre Parchetul General şi SRI, care ar fi plecat de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, de unde provine şi Florea, aceasta a spus că procurorul general a fost dezinformat, precizând că documentul nu a fost prelucrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, ci doar o adresă. "Aţi fost dezinformat. La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, protocolul din 2016 nu a fost prelucrat, a fost prelucrată doar o adresă, cel puţin protocolul din 2016 nu a fost prelucrat. A fost prelucrată adresa prin care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justişie a comunicat acest protocol", a declarat Adina Florea, în cadrul interviului din Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

În replică, Augustin Lazăr i-a cerut să precizeze dacă s-a simţit afectată de aceste protocoale secrete sau dacă nu a putut soluţiona dosare din cauza acestora. "V-aţi simţit obligată să faceţi ceva ilegal? V-aţi simţit afectată? Aţi simţit nevoia să ştiţi ce conţine acest protocol şi nu aţi putut soluţiona dosarele?", a întrebat procurorul general.

Reamintim că, dealtfel, în 2009,CSMi-a respins candidatura pentru un nou mandat de procuror general al României fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, printre altele, pentru inconsecvenţă şi lipsă de viziune.Într-un interviu acordat în 2009 pentru Agerpres, Kovesi a vorbit despre audierea sa de la Consiliul Superior al Magistraturii, precizând că este de părere că magistrații au luat o astfel de decizie din cauza criticilor pe care aceasta le-a adresatCSMîn timpul mandatului său.

Loading...

1 comentariu

Ion 17:47:35 / 08 Octombrie 2018
Da ....

E fata din popor.tine cu hotiiiii.e foarte buna la dna.!?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2263 secunde