Procurorul DNA Ana Dana și abuzurile în cazul Strutinsky

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Procurorul DNA Ana Dana și abuzurile în cazul Strutinsky

Cum sunt protejați procurorii DNA de Inspecția Judiciară
Justiție 05 Ianuarie 2018 / 23:09 1732 accesări

Sărbătorile de iarna au trecut, la fel si vremea petrecerilor. Revenim la problemele noastre curente si vă aducem în atenție un subiect care, suntem siguri, va suscita un mare interes. Este vorba despre implicarea fără drept a doamnei Procuror Șef al DNA, Laura Codruța Kovesi în dosarul de urmărire penală 964/P/2014, instrumentat de Procurorul Ana Manuela Dana, dosar în care a dispus acte de urmărire penală constând în punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere tehnică de către Serviciul Tehnic DNA. Mai mult, Procurorul Sef DNA, a ordonat ca rezultatele acestor măsuri sa fie puse la dispozitia Serviciului Român de Informații pe care l-a implicat ca participant la activitatea de urmărire penală în calitate de ”beneficiar secundar”, măsură absolut ilegală, intrucat, pe de o parte, participarea SRI în anchete penale este interzisă prin lege iar pe de alta parte, aceste actiuni încalcă principiul Independenței Procurorului cu privire la efectuarea urmăririi penale.

Toate aceste grave incalcari ale legii au facut obiectul unei sesizari, care a fost înregistrată la Inspecția Judiciară sub nr. 6216/IJ/1279/DIP/2017, după care a fost… arhivată. De ce? Nimeni nu a dat vreo explicatie insa este limpede ca Inspecția Judiciară a refuzat efectuarea verificărilor prealabile demarării procedurii de cercetare disciplinară. Intr-adevăr la art. 17 alin. (2) și (3) din Regulamentul privind normele de efectuare a lucrărilor de Inspecție Judiciară, este prevăzută soluția arhivării petițiilor însă doar în situația în care cele sesizate au mai făcut obiectul unei cercetări disciplinare anterioare, ceea ce nu era cazul, în situația dată.

Fără alte comentarii, vă punem la dispoziție documentele aferente pentru a înțelege modul în care sunt protejati, astăzi, procurorii DNA.12
Pagina a fost generata in 0.1409 secunde