Procurorul general al Franței: 352 de răniți, dintre care 92 grav

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Procurorul general al Franței: 352 de răniți, dintre care 92 grav

Externe 14 Noiembrie 2015 / 20:43 890 accesări

UPDATE:

Francois Molins: atentatele din Paris, comise de trei echipe de terorişti foarte bine coordonate

Atentatele din Paris, de vineri seară, soldate cu 129 de morţi şi 352 de răniţi, au fost comise de trei echipe de terorişti foarte bine coordonate, a declarat procurorul general din Paris, Francois Molins, citat de publicaţia franceză Le Point.
În cazul atacurilor de vineri seară, este vorba despre "trei echipe de terorişti foarte bine coordonate", a subliniat Molins.
Procurorul general din Paris a precizat că prima echipă, compusă din trei atacatori kamikaze, a acţionat în zona Stade de France, cea de-a doua, aflată la bordului unui autoturism Seat Leon, negru, a deschis focul asupra teraselor cafenelelor şi restaurantelor, iar cea de-a treia, care s-a deplasat cu un autoturism Volkswagen Polo, fiind compusă din trei persoane, a atacat sala de spectacole de la Bataclan.
Anterior, autorităţile belgiene au anunţat că patru persoane au fost arestate în Bruxelles, în cazul atentatelor teroriste de vineri. Un bărbat care a închiriat un autoturism utilizat de terorişti a fost arestat la frontiera cu Belgia.
Unul dintre atacatorii de la Bataclan a fost identificat. Este vorba despre un cetăţean francez, născut în data de 21 noiembrie 1985, în departamentul Essone, din regiunea Ile-de-France în care au avut loc atentatele. El a fost condamnat de opt ori în perioada 2004-2010, dar nu a executat vreo sentinţă în închisoare. Ar fi făcut obiectul unei mişcări de radicalizare în 2010, potrivit procurorului general din Paris.

Francois Molins, procurorul general al Franței, a ținut o conferință de presă în jurul ore 20.00, ora României, în care a făcut o sinteză a evenimentelor petrecute în Paris în noaptea de vineri spre sâmbătă, 13-14 noiembrie 2015. El a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și și-a manifestat sprijinul pentru răniți și familiile lor. A făcut tristul bilanț al morților și răniților: 129 de morți și 352 de răniți, dintre care 92 sunt în stare foarte gravă. A amintit despre foarte buna colaborare cu serviciile de informații belgiene, precum și cu poliția belgiană, care deja arestase patru suspecți, dintre care doi locuiau la Buxelles și aveau mașini înmatriculate în Belgia. A specificat că mai multe percheziții au avut și încă mai au loc în localitățile unde își aveau domiciliul suspecții. Procurorul general a specificat că atacatorii trăiau în Belgia și nu erau cunoscuți de serviciile de securitate franceze.12
Pagina a fost generata in 0.1418 secunde