Profesori, vi se pregătește ceva!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Profesori, vi se pregătește ceva!
Educație 10 Decembrie 2017 / 16:08 811 accesări 0 comentarii

O propunere legislativă, semnată de parlamentari de toate „genurile“, deși inițiatorul este deputatul UDMR Szabo Odon, va interzice detașarea cadrelor didactice pentru o perioadă mai mare de 3 ani. 41 de deputați și senatori au semnat o propunere legislativă care se afla în Senat și care reglementează detașarea profesorilor, dar și „unele neclarități legate de titularizare“.

Noua lege vrea să modifice unele aspecte legate de procesul de titularizare: „prima ar fi eliminarea sintagmei „în ultimii 6 ani“ din textul literei c) din alineatul (7) al articolului 252, respectiv alineatul (l) al articolului 253 din Legea educației naționale, cu modificările și completările ulterioare, deoarece au trecut deja 6 ani de la implementare, nu este necesară limitarea condițiilor de eligibilitate, oferind astfel posibilitatea cadrelor didactice să se titularizeze și după 6 ani de la concursul de titularizare“. Cadrele didactice cărora le erau aplicabile prevederile art. 253 din Legea educației naționale nr. 1/2011 au participat la concursuri nationale de titularizare, au obținut minimum nota/media 7, însă nu au putut ocupa catedra respectivă la momentul susținerii concursului de titularizare pentru că nu au existat posturi/catedre libere.

„Având în vedere că acest articol a mai fost modificat și în cuprinsul Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 117 din 23 decembrie 2013 privind modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 și pentru luarea unor măsuri în domeniul învățământului, de la 3 la 6 ani, ca să nu-i excludă pe cei care au participat la concursurile de titularizare din 2012 și 2013, precum și la concursurile ulterioare de a se titulariza în învățământul preuniversitar, ca să nu necesite modificări ulterioare, propun eliminarea acestei condiții“, se arată în expunerea de motive a acestei propuneri legislative.

Deocamdată, legea așteaptă avizele din partea Guvernului și a Consiliului Economic și Social.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.2097 secunde