Profesorii și elevii Colegiului Tehnic de Marină Al. I. Cuza își strigă revolta

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Profesorii și elevii Colegiului Tehnic de Marină Al. I. Cuza își strigă revolta

Educație 22 Februarie 2018 / 11:36 3851 accesări

Redăm mai jos, integral, comunicatul de presă remis redacției noastre de către Colegiul Tehnic de Marină ,,Alexandru Ioan Cuza” Constanţa:

Ca urmare a informaţiilor apărute recent în presă, personalul didactic, didactic-auxiliar şi nedidactic al Colegiului Tehnic de Marină ,,Alexandru Ioan Cuza” Constanţa, împreună cu elevii şi părinţii acestora, ne vedem obligaţi să lămurim câteva aspecte.

În primul rând, după protestele din luna ianuarie 2018, declanşate ca urmare a afirmaţiei inspectorului şcolar general de la acea vreme, prof. Petrică Miu, legate de mutarea Colegiului Tehnic de Marin[ ,,Al. I. Cuza,, Constanţa într-un alt sediu, pentru a face loc unui liceu militar, am obţinut promisiunea, în şedinţa din data de 22 ianuarie 2018 a Consiliului Local că în anul şcolar 2018-2019, ne vom desfăşura activitatea în sediul actual.

În al doilea rând, joi 15 februarie, am fost anunţaţi că, în şedinţa aceluiaşi consiliu local din 23 februarie, se va vota trecerea sediului liceului nostru din patrimoniul Primăriei, în administrarea M.Ap.N., urmând ca liceul militar să funcţioneze din toamna acestui an, în locul nostru.

În acelaşi timp, am primit informaţia că mutarea noastră va avea loc în sediul Şcolii Gimnaziale Nr. 15, cu promisiunea (la fel ca în ianuarie) că se vor construi trei ateliere- şcoală şi că se vor reabilita internatul şi cantina de la Liceul Tehnologic „C. A. Rosetti”, unde vor fi cazaţi elevii noştri. Menţionăm că la Şcoala Gimnazială Nr. 15, în prezent învaţă 250 de elevi care vor pleca la Şcoala Gimnazială Nr. 37, unde, de asemenea, învaţă 300-350 elevi.

În al treilea rând, Şcoala Gimnazială Nr. 15 a fost vizitată de trei cadre didactice din liceul nostru, constatându-se că numărul de săli de clas[ existente este mult sub posibilitatea de desfăşurare a activităţii noastre. Atribuind sălilor de curs un minim de două laboratoare tehnice, o sală de sport şi un laborator de informatică, rămân disponibile 9 săli în care ar trebui să încapă cele 22 de clase ale liceului nostru.

Şi nu în ultimul rând, subliniem că ne menţinem părerea că această mutare reprezintă un abuz şi o încălcare fragrantă a drepturilor copiilor la educaţie. În acest moment, elevii noştri beneficiază de dotările necesare desfăşurării activităţii didactice în domeniul pentru care au optat şi, cu toate acestea, ei TREBUIE să fie mutaţi într-un sediu în care nu vor beneficia de aceleaşi dotări. Şi toate acestea… pentru ce?! Înţelegem că pentru a face loc unui număr incert de elevi despre care se presupune că au mai multe drepturi decât elevii Colegiului Tehnic de Marină ,,Al. I. Cuza” .

Ne declarăm revoltaţi de faptul că, în anul 2018, într-o ţară europeană, democratică şi într-unul din marile oraşe ale ţării, învăţământul se confruntă cu astfel de situaţii în care funcţionează legea pumnului în gură. RUŞINOS!



Ştiri recomandate

12