Profesorul Ion Moiceanu - din nou despre istoria adevărată a poporului român

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lansare de carte Profesorul Ion Moiceanu - din nou despre istoria adevărată a poporului român
Cultură 18 Octombrie 2019 / 11:46 1067 accesări 3 comentarii

Dobrogea se îmbogățește, prin rodul muncii de cercetare a unui fiu al său - un istoric prețuit de o întreagă serie de generații - cu un nou izvor de cunoaștere istorică. Este vorba despre cel mai recent volum al profesorului Ion I. Moiceanu, „Personalități marcante și evenimente memorabile din istoria adevărată a poporului român", cărei lansare va avea loc sâmbătă, 19 octombrie 2019, începând cu ora 11.00, la Muzeul Național al Marinei, Strada Traian, nr. 53, Constanța, în prezența autorului și a invitaților săi speciali. Despre această carte de excepție și depre autorul ei, vorbește în rândurile care urmează reputatul filolog, diplomat și analist politic dr. Dorin Popescu.

„Profesorul Ion I. Moiceanu, cunoscut istoric dobrogean, originar din Rucăr de Argeș, dascăl pentru zeci de promoții de elevi ai Liceului Militar de Marină "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța (actualmente Colegiu Național Militar) și ai altor numeroase și prestigioase unități școlare din orașul și județul Constanța, recidivează editorial cu "Personalități marcante și evenimente memorabile din istoria adevărată a poporului român" (Editura StudIS, Iași, 2019).

Proaspăt scos de sub tipar, cel de-al doilea volum al prof. Moiceanu (al cărui debut editorial s-a produs cu "Pagini din istoria adevărată a poporului român", Editura Dobrogea, 2009, Constanța) detaliază pariul acestuia de a releva "istoria adevărată a poporului român", aceea pe care manualele de istorie nu o vor putea include vreodată.

Prin "lupa" neobositului cărturar dobrogean trec astfel, în acest volum, cele mai importante momente istorice ale neamului românesc, iar autorul le imprimă perspectiva unui istoric cu rădăcini și viziune, pasionat de tot ceea ce este românesc și nepieritor. "Lupa" riguroasă a autorului și emoția întâlnirii lui cu istoria propriului popor fac din această carte o continuare firească a celei de debut, iar împreună, ele alcătuiesc o saga veritabilă a poporului român.

Cartea (dedicată familiei și părinților - Maria și Ion Moiceanu) include și numeroase portrete biobibliografice ale unor personalități ale culturii române, de la începuturile acesteia și până în prezent; nu lipsesc din volum unele personalități contemporane dobrogene precum Valentin Ciorbea, Stoica Lascu, Costache Tudor, Marian Zidaru, Petru Brumă, Ion Voicu etc.“Pagina a fost generata in 0.1445 secunde