Prognozele meteo incorecte și panicarde au golit litoralul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un fost ministru al Turismului cere DEMISIA directorului ANM Prognozele meteo incorecte și panicarde au golit litoralul
Politică, Vremea 15 Iulie 2019 / 13:45 2427 accesări 5 comentarii
Fostul ministru al Turismului, constănțeanul Mircea Titus Dobre

Fostul ministru al Turismului, constănțeanul Mircea Titus Dobre

Fostul ministru al Turismului, constănțeanul Mircea Titus Dobre, cere demisia directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, acuzându-o că a făcut „declaraţii hazardate şi panicarde, care au golit litoralul românesc în weekend“. „Directorul ANM să explice dacă mai poate face prognoze corect. Dacă nu, să-şi dea demisia! Declaraţiile hazardate şi panicarde ale directoarei ANM, Elena Mateescu, au golit litoralul românesc, în weekend. Joi, 11 iulie, directorul general al ANM a afirmat că fenomenul meteo care a generat miercuri o furtună devastatoare în Grecia, soldată cu sute de victime, între care şi şase morţi, ar putea să provoace incidente şi în România, litoralul urmând să fie afectat“, a scris, pe Facebook, Mircea Titus Dobre.

Fostul ministru al Turismului a precizat că vestea că sunt şanse ca ciclonul din Grecia să lovească şi România, mai ales litoralul românesc, a determinat mii de români să-şi anuleze rezervările pentru weekend.

„Sâmbătă s-au emis avertizări de vreme severă pe litoral, inclusiv cod portocaliu de furtuni, deşi aceste fenomene nu s-au înregistrat. Să ne răspundă doamna director ANM dacă nu are echipamente performante pentru a da prognozele corect. Dacă nu există aceste echipamente sau specialiştii de la ANM nu ştiu să le folosească, atunci ar trebui să elibereze posturile. Tot doamna director ANM a declarat că populaţia trebuie să se pregătească pentru un dezastru, până la sfârşitul acestei luni, deşi, cu altă ocazie, explica faptul că nu se pot da prognoze corecte pentru o perioadă mai lungă de trei zile. Dacă va continua în acest fel, va reuşi să distrugă turismul românesc, nu doar pe Litoral, ci şi în celelalte zone ale ţării“, a completat Dobre.

Fostul ministru solicită demisia directorului ANM şi cere Guvernului să ia urgent măsuri. Mircea Titus Dobre arată că, în urma incidentului provocat de prognoza greşită de ANM, în weekendul care a trecut, este absolut necesară o anchetă în urma căreia să se stabilească din ce motive nu se pot face prognoze meteo corecte şi dacă se poate considera sabotaj acţiunea de saptămâna aceasta.

„Acţiunile de prevenţie sunt absolut necesare, în caz de fenomene meteo extreme, dar nu se fac prin emiterea şi propagarea unor mesaje menite să inducă panică, având ca rezultat anularea rezervărilor în structurile de cazare din zonele turistice, cu precădere pe Litoral. Pe de o parte, pericolele fenomenelor atmosferice extreme trebuie să fie gestionate prin informarea populaţiei în legătură cu măsurile care trebuie să fie luate, în caz de furtună, tornadă, grindină etc. Nicio ţară din lume nu îşi blochează turismul pentru că pot exista furtuni de vară“, a conchis fostul ministru.

Loading...

5 comentarii

Constantean 21:23:07 / 15 Iulie 2019
Corect

E nevoie de demisii de sus până jos in materie de meteo. Nu e prima dată când au golit litoralul cu prognoze greșite.

Pablo 21:30:00 / 15 Iulie 2019
Au fugit pinguini

Au sărăcit machidonii că nu mai au pinguini ca să-i jumuleasca de bani

ola 06:27:40 / 16 Iulie 2019
Da vremea. ...

Cu vremea nu te joci. Daca ai bafta si nu te loveste furtuna zi mersi si nu mai chitai ca nu vin pinguinii la mamaia la blocuri. pfuuu.

Alt constantean 10:44:21 / 16 Iulie 2019
Foarte bine

Bine ca au fugit, mai putem sa respiram si noi fara toate turmele astea care au sufocat orasul! Nu mai ai loc de atatia nesimtiti care parcheaza aiurea si umbla in c... gol prin magazine. Sper sa nu se mai intoarca niciodata sau pentru macar 50 de ani de acum incolo!

Escu 13:43:01 / 18 Iulie 2019
Dobre

Cum sa tragi ma meteorologi la raspundere cand astia spun vremea probabila adica se poate sa fie asa cum zic nu garantez,voi nu ati vazut niciodata cerul foarte innorat cand tuna si fulgera de zici ca vine potopul si cand colo picura putin si gata.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1924 secunde