Program operaţional în premieră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Program operaţional în premieră
Politică 25 Mai 2015 / 00:00 1901 accesări 0 comentarii

Prima cerere de proiecte lansată în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020 (POCA) va fi deschisă, astăzi, 25 mai, de către Autoritatea de Management care funcţionează la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Aşadar, începând de astăzi, părţile interesate să obţină finanţare în cadrul acestui apel de proiecte pot depune, până la 25 iunie, o fişă de proiect şi o cerere de finanţare. Proiectele se depun sau se transmit prin poştă (inclusiv servicii de curierat), cu confirmare de primire, la MDRAP, Direcţia Dezvoltarea Capacităţii Administrative. „În cadrul cererii sunt aşteptate proiecte prin care sunt implementate acţiunile din Strategia pentru consolidarea administraţiei publice 2014 - 2020 (SCAP), anexa 3, şi măsurile privind dezvoltarea capacităţii administrative din condiţionalităţile ex-ante enumerate în Acordul de Parteneriat cu România 2014-2020 sau în cadrul fiecărui program operaţional”, conform sursei citate. Prin POCA, pot obţine finanţare în cadrul acestei cereri de proiecte 12 instituţii din administraţia publică centrală: Secretariatul General al Guvernului/Cancelaria Primului-Ministru, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Muncii, MDRAP, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, MAI - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei şi Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Solicitanţii pot depune proiecte împreună cu o serie de parteneri, care au expertiza şi competenţele necesare pentru a sprijini realizarea obiectivelor proiectului propus: autorităţi şi instituţii publice centrale, autorităţi administrative autonome, instituţii publice de învăţământ superior acreditate şi de cercetare, Academia Română.

Programul Operaţional Capacitate Administrativă a fost lansat oficial în februarie 2015.

POCA 2014-2020 se adresează tuturor celor 8 regiuni de dezvoltare ale României.

Alocarea financiară a programului din Fondul Social European pentru perioada 2014-2020 este de 553,19 milioane de euro.Pagina a fost generata in 0.1464 secunde