Programele Rabla Clasic și Rabla Plus încep în aprilie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus încep în aprilie

Social, Administrație 12 Martie 2021 / 08:48 1409 accesări

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus încep îndoua jumătate a lunii aprilie.
Potrivit ministrului Mediului, primele rămân ca până acum, 6.500 de lei tichetul Rabla Clasic, 20 de mii de lei prima pentru o maşina Hibrid şi 45 de mii de lei pentru una electrică.
Anul trecut, 4 mii de români şi-au cumpărat o mașină verde prin programul Ministerului.

Ministrul Mediului spune că programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor avea cel puțin bugetele de anul trecut. Asta înseamnă că vor fi disponibile peste 60.000 de tichete Rabla Clasic și eco-tichete pentru aproximativ 4.000 de mașini verzi, hibrid sau electrice. Programele iau startul luna viitoare, cu o ușoară întârziere.

Anul trecut, în plină pandemie, cele două programe au salvat piața, dar per total 2020 a fost slab la capitolul vânzări de mașini noi. Cifrele, în România, au scăzut cu 22% față de 2019.

Mașinile nepoluante și-au continuat însă trendul ascendent. Anul trecut, vânzările de autoturisme verzi s-au dublat față de 2019. Și este de așteptat ca și în acest an apetitul românilor pentru mașini verzi să fie la fel de mare.

Statul vrea să țină pasul și să dezvolte infrastructură și stații de încărcare. Acum sunt aproape 500 la nivel național.12
Pagina a fost generata in 0.3131 secunde