Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat

Social 27 Septembrie 2023 / 08:52 666 accesări

Administrația Fondului de Mediu a informat, într-un comunicat de presă, că programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă.

Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Oradea, după ce o firmă a cărei cerere de înscriere în program a fost respinsă de către AFM, fapt ce a blocat publicarea listei complete a instalatorilor de panouri fotovoltaice. Astfel, firmele din program nu mai pot instala panouri din fondurile guvernamentale.

“Prin această decizie s-a dispus suspendarea întregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validați, de alegere a acestora de către beneficiari și de încheiere a contractelor de participare și de finanțare până la soluționarea definitivă a cauzei”, susține AFM.

Administraţia Fondului pentru Mediu menţionează că va depune cerere de recurs la Curtea de Apel Oradea în vederea deblocării şi reluării Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 în cel mai scurt timp.

Instituţia precizează că a respectat întocmai toate procedurile privind validarea/invalidarea instalatorilor prevăzute în Ghidul de finanţare a Programului Casa Verde Fotovoltaice, inclusiv în cazul respingerii dosarului depus de Dhelectric Systems SRL.

"Astfel, în data de 12 mai 2023, Administraţia Fondului pentru Mediu a solicitat prin intermediul aplicaţiei informatice aferente Programului Casa Verde Fotovoltaice, în conformitate cu art. 12, alin. (2) din Ghidul de finanţare, instalatorului Dhelectric Systems SRL să încarce în aplicaţie în termen de 5 zile lucrătoare atestatul emis de ANRE de tip B sau alte atestate care includ competenţele de tip B, fiind un document care lipsea din dosarul depus în vederea participării în program. Conform art. 12, alin. (3) din ghid, lipsa acestui document atrage respingerea cererii de validare dacă nu se transmite instituţiei prin intermediul aplicaţiei informatice aferente Programului Casa Verde Fotovoltaice în termen de 5 zile lucrătoare. Ca urmare a neîncărcării documentului lipsă în aplicaţia informatică în termen de 5 zile lucrătoare, dosarul instalatorului Dhelectric Systems SRL a fost respins", se spune în comunicat.Ştiri recomandate

12